Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Úrade TSK slávnostne prijali mladého majstra v cestnej cyklistike

V pondelok 17. augusta 2015 na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja trenčiansky župan slávnostne prijal majstra Európy v cestnej cyklistike do 23 rokov, Erika Bašku. Mladý reprezentant získal cennú medailu 9. augusta 2015 na pretekoch v estónskom Tarte. Zanietený cyklista Jaroslav Baška udelil mladému športovcovi ďakovný list a symbolickú trofej za úspešnú reprezentáciu kraja na medzinárodnej úrovni.

„Je potešujúce, že dnes môžem na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja privítať nielen majstra Slovenska, ale aj nového majstra Európy v cestnej cyklistike do 23 rokov. Som rád, že sa to Erikovi podarilo a pevne verím, že podobný výsledok zopakuje na majstrovstvách sveta v USA. Chcem poďakovať za úspešnú reprezentáciu nielen našej krajiny, ale aj nášho Trenčianskeho kraja,“ uviedol župan a informoval, že Trenčiansky samosprávny kraj je rozhodnutý podporovať rast úrovne cyklistiky v regióne. „Robí mi veľkú radosť, že k tomuto boomu v cyklistike sa pripájajú aj zaujímavé a dobré výsledky, ktoré dosahujú naši športovci a pevne verím, že to bude pokračovať ďalej. Trenčiansky samosprávny kraj plánuje vybudovať dve veľké cyklotrasy – Vážsku cyklotrasu a cyklotrasu na hornej Nitre,“ vyjadril sa predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Erik Baška zároveň dúfa, že svojim príkladom pomôže nárastu popularity cyklistiky na Slovensku a celkovo podnieti mladých ľudí k športovým aktivitám. Mladý cyklista chce najbližšie opäť zanechať dobrý výsledok na pretekoch v Poľsku, v Holandsku a v Česku, ktoré by mu mohli slúžiť ako odrazový mostík pre majstrovstvá sveta v USA. Typológiou sa prirovnáva k Petrovi Saganovi, keďže, ako sám tvrdí, lepšie mu idú rýchlostné trate než stúpania. Nový slovenský talent má podporu aj zo strany rodiny: „Je to jeden z jeho najvýznamnejších úspechov, ktorý sa mu podaril. My sme sa na to dlho pripravovali a čo sa týka tréningov snažili sme sa mu vyjsť čo najviac v ústrety,“ uviedol Erikov otec.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK