Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Návštevnosť dňa otvorených Úradu Trenčianskeho samosprávneho stúpla o stovku štvrtákov zo základnej školy

Záujem zo strany učiteľov a žiakov, ktorí sa vo 4. ročníku učia na vlastivede o fungovaní a kompetenciách vyšších územných celkov a snaha TSK o priblíženie krajských kompetencií viedli k organizácii už druhého dňa otvorených dverí TSK v tomto mesiaci. Zamestnanci Úradu TSK pripravili dodatočný zaujímavý náučný program približne pre stovku štvrtákov zo Základnej školy na Hodžovej ulici v Trenčíne v piatok 16. 10.2015.

V úvode programu pripraveného pre žiakov sa slova ujal riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici, ktorý sa im prihovoril v mene trenčianskeho župana Jaroslava Bašku. „Prvého októbra sme tu mali Deň otvorených dverí, teší ma, že dnes môžeme otvoriť brány nášho Úradu po druhýkrát pre Vás. Prajem Vám, aby ste si to užili a spoznali, aké oblasti zastrešuje Trenčiansky samosprávny kraj,“ povedal v úvodných slovách riaditeľ Úradu TSK.

Žiaci mali možnosť ukázať svoje vedomosti pri zodpovedaní na zaujímavé otázky Miroslava Holbu z oddelenia právneho, správy majetku a verejného obstarávania, ktorý štvrtákom predstavil kompetencie a právomoci samosprávy Trenčianskeho kraja v oblasti zdravotníctva, školstva, sociálnej oblasti, dopravy alebo regionálneho rozvoja. Ďalej sa slova ujala Eva Frývaldská, riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región. Riaditeľka KOCR prezentovala činnosť a poslanie organizácie informovala o kultúrnych pamiatkach a podujatiach, športových aktivitách a prírodnom bohatstve v trenčianskom regióne. „Formou súťažných otázok sme sa žiakov snažili naučiť, napríklad koľko hradov a zámkov v kraji máme. Snažili sme sa ich informovať o tom, že sme krajom nielen hradov a zámkov, ale aj krajom kúpeľov,“ priblížila a zároveň ocenila aktívny prístup a vedomosti štvrtákov.

Sme radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa, pretože jedna z tém, ktorú máme v učive, je Trenčiansky samosprávny kraj. Sú to deti prvého stupňa a u nich platí to, že to čo navštívia a vidia, tak si to lepšie zapamätajú a je to pre nich osožnejšie,“ uviedla pani učiteľka štvrtého ročníka Blažena Colerová. Na otázku, čo nové sa dozvedela na prezentáciách o kraji zamestnancami Úradu TSK, odpovedala štvrtáčka Anička Žedényiová. „Naučila som sa, že v Trenčianskom kraji sa nachádza zrúcanina Považského hradu a môžeme si ju všimnúť z diaľnice, a že máme tri kúpeľné mestá“. Každé zo stovky detí si domov odnieslo malé darčeky, informačné letáky o TSK a KOCR ale napríklad aj maľovanku s erbom TSK.

Chodbami Úradu TSK sa 1.10.2015 na 2. Dni otvorených dverí TSK prešlo takmer 1600 návštevníkov, ku ktorým pribudla stovka štvrtákov v tento piatok.

autor: JP
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK