Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Organizácia postihnutých chronickými chorobami v Trenčíne pokračuje v tradícii fašiangového veselia

Členovia Organizácie postihnutých chronickými chorobami (OPCHCH) v Trenčíne sa aj tento rok rozhodli využiť čas fašiangových zábav a plesov na rozvíjanie záľuby v živej hudbe a spoločných stretnutiach. V piatok, 6. februára 2015, už po tretíkrát zorganizovali Fašiankové-maškarné posedenie pri živej hudbe. V Kultúrnom stredisku Dlhé Hony sa stretli členovia organizácie z Trenčína, ale aj z Partizánskeho a Myjavy.

Trenčiansky samosprávny kraj v minulom roku podporil OPCHCH formou poskytnutia dotácie na jej činnosť vo výške 800€. Trenčiansky župan, Jaroslav Baška, sa osobne zúčastnil tradičného Fašiankovo-maškarného posedenia, aby sa v príjemnom neformálnom prostredí stretol s členmi a zástupcami OPCHCH. Zároveň im prisľúbil ďalšiu podporu. „Ľudia združení v tejto organizácii to nemajú ľahké, preto je pre nich dôležité mať vo svojom okolí tých, ktorí im dokážu podať pomocnú ruku. Trenčiansky samosprávny kraj aj z tohto dôvodu prispeje organizácii OPCHCH o niečo vyššou sumou, než to bolo v minulom roku,“ povedal Jaroslav Baška. Členom organizácie ponúkol pre jej internú potrebu aj priestory kongresovej sály na Úrade TSK.

Hudobná a veselá časť celoročnej činnosti organizácie si medzi jej členmi našla miesto už v roku 2012. Odvtedy sa posedenia pri živej hudbe rozšírili o nové témy a členovia organizácie sa spoločne 4-krát do roka bavia spevom, tancom, súťažami o najkrajšiu masku alebo kostým. Atmosféru fašiangového veselia okrem hudobnej skupiny svojou hrou dopĺňal Janko Holásek, jeden z členov OPCHCH.

Členskú základňu organizácie v Trenčianskom kraji tvorí viac než 700 ľudí. Aktivity sú smerované nielen do vnútra organizácie, ale aj voči verejnosti. Tej poskytuje najmä pomoc v oblasti sociálneho poradenstva a prevencie zdravotne postihnutých. Pre svojich členov pripravuje prednášky odborných lekárov, športové disciplíny, návštevy kultúrnych zariadení, rekondičné pobyty a spoločné záujmové aktivity. Organizácia pomáha zdravotne postihnutým občanom, ich príbuzným a priateľom lepšie sa vyrovnávať s problémami a integrovať sa do spoločnosti.

Organizácia postihnutých chronickými chorobami trenčianskeho regiónu združuje tri organizačné jednotky, a to Organizáciu postihnutých chronickými chorobami v Trenčíne, Organizáciu postihnutých chronickými chorobami na Myjave a Zväz postihnutých civilizačnými chorobami v SR. Ako kolektívny člen Ligy proti rakovine v našom regióne tiež spája aj onkologických pacientov a ich sympatizantov. 

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK