Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 47. týždni

Pondelok, 16. november 2015

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na 27. ročník výstavy výtvarných prác detí s názvom Príroda, životné prostredie a deti, ktoré sa bude konať na Základnej umeleckej škole Karola Pádivého v Trenčíne o 10.00 h. Výstava potrvá od pondelka 16. novembra 2015 do 16. decembra 2015.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na podujatie k Novembru ´89 s názvom Za slobodu treba bojovať, ktoré sa bude konať v pondelok 16. novembra 2015 v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi o 17.00 h. Premietať sa budú dva filmy. Filmový denník 1989: Z deníku Ivany A. je zostavený na základe historických udalostí, kombinuje osobné denníkové záznamy a dobové nahrávky revolučných udalostí. Dokument Vtedy v Bratislave sleduje cestu človeka prenasledovaného totalitnými diktatúrami k jeho osobnej pravde a k vnútornej slobode. Na podujatí sa uskutoční diskusia s novinárom a spisovateľom Martinom Milanom Šimečkom a s novinárom a hudobníkom Lukášom Filom.

Považská knižnica v Považskej Bystrici, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva v pondelok 16. novembra 2015 o 17.00 h do Retro Music & Coffee v Považskej Bystrici na podujatie Večerníček (nielen) pre dospelých. Knihovníčky z Považskej knižnice predstavia niekoľko zaujímavých knižných titulov slovenských i svetových autorov a prezradia, aké knižky si čitatelia požičiavali a čítali počas uplynulého roka v meste Považská Bystrica.

Utorok, 17. november 2015

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v spolupráci s CoolTajneR-om pozýva v utorok 17. novembra 2015 o 17.00 h na panelovú diskusiu 26 rokov po Nežnej: Spôsobila revolúciu v našich životoch?. Na tému Nežnej revolúcie, jej priebehu a aspektoch, ktoré poznamenali viac či menej ďalší vývoj v spoločnosti, bude diskutovať hlavný hosť diskusie Peter Jašek z Ústavu pamäti národa s ostatnými pozvanými hosťami v priestoroch považskobystrického múzea.

Streda, 18. november 2015

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v stredu 18. novembra 2015 na besedu a autogramiádu s trojicou popredných slovenských spisovateľov Jozefom Slovákom, Petrou Nagyovou-Džerengovou a Marekom Mittašom. Beseda s názvom Literatúra na cestách: Trenčín sa bude konať v priestoroch trenčianskej knižnice na Hasičskej ulici na 2. poschodí o 16.00 h.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva v stredu 18. novembra 2015 na pravidelné stretnutie Fotoklubu v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi o 17.00 h. S lektorom Karolom Kobellom budú prebiehať voľné konzultácie o fotkách.

Štvrtok, 19. november 2015

Združenie Informačných a poradenských centier v SR, ktoré je koordinátorom Národnej pracovnej skupiny pre štruktúrovaný dialóg (NPS ŠD), pozýva na konferenciu na tému „Chceme zmenu?“. Záverečná konferencia k štruktúrovanému dialógu v SR sa uskutoční vo štvrtok 19. novembra 2015 od 9.30 – 18.00 h v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v kongresovej sále. Účasť na konferencii je potrebné potvrdiť najneskôr do 16. novembra 2015 na e-mail sekretariat@zipcem.sk.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na pravidelnú diskusiu s odborníkmi na podporu duševného zdravia s názvom Psychiatrická liečba - len dobrovoľne?. Diskutovať sa bude vo štvrtok 19. novembra 2015 v priestoroch knižnice na Hasičskej ulici na 2. poschodí o 16.00 h na témy: dobrovoľná a nedobrovoľná psychiatrická liečba; kedy môže byť pacient hospitalizovaný nedobrovoľne?. Diskutujú MUDr. M. Ranincová, MUDr. P. Ayaziová.

Piatok, 20. november 2015

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici a Považská knižnica v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozývajú na podujatie Múzy nás spájajú 2015, ktoré sa bude konať v piatok 20. novembra 2015 v spoločenskej sále Balneoterapie v Kúpeľoch Nimnica o 15.30 h. Kultúrno-spoločenské stretnutie primátorov, starostov a pracovníkov kultúry spojené s oceňovaním kolektívov a jednotlivcov, ktorí dlhodobo dosahujú úspechy v oblasti kultúry, sa koná pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku.

Trenčiansky samosprávny kraj pozýva v piatok 20. novembra 2015 na prvé zasadnutie Rady partnerstva pre Regionálnu integrovanú územnú stratégiu Trenčianskeho kraja na roky 2014 - 2020, ktoré sa uskutoční v kongresovej sále TSK v Trenčíne o 13.30 h.

Sobota, 21. november 2015

Obec Sverepec pozýva na Katarínsku zábavu, ktorá sa v sobotu 21. novembra 2015 uskutoční v Kultúrnom dome Sverepec o 19.00 h. Zábava je spojená so zabíjačkou, ktorá sa bude konať pred KD Sverepec o 10.00 h. Vstup je zdarma a počas zábavy sa budú ponúkať zabíjačkové špeciality.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v sobotu 21. novembra 2015 pozýva na „Hudobné – spevné a tanečné tradície nielen v trenčianskom regióne“, ktoré sa budú konať v KC Stred v Trenčíne o 9.00 h. Seminár je zameraný na ľudovú pieseň, hudbu, tanec pre detské folklórne súbory, folklórne skupiny, folklórne súbory, ľudové hudby a krúžky pôsobiace v MŠ a ZŠ.

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva v sobotu 21. novembra 2015 na Slávnostný program pri príležitosti 30. výročia založenia FS BYSTRIČAN a 25. výročia založenia DFS BYSTRINKA. Hosťami programu sú folklórna skupina SLOVENKA z RIJEKY a Tamburáši ZAMETSKI KOREN, Chorvátsko. Podujatie sa uskutoční v kine Mier v Považskej Bystrici o 17.00 h.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v sobotu 21. novembra 2015 na Večer klasickej hudby III. Koncert huslistu Jána Strmenského a klaviristu Lukáša Píša sa uskutoční o 18.00 h. v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi. Zaznejú známe skladby z oblasti vážnej hudby (A. Dvořák, M. Ravel, F. Ries, J. Revauxa, C. Francois, A. I. Chačaturjan, A. Vivaldi).

Nedeľa, 22. november 2015

Nezisková organizácia Spokojnosť pozýva na Benefičný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 22. novembra 2015 v Piaristickom kostole v Prievidzi o 16.00 h. Na koncerte účinkujú Fragile, Ján Strmenský – husle, Hudobná škola Yamaha, detu ZUŠ L. Stančeka Prievidza a ZUŠ Bojnice.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK