Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 48. týždni

Pondelok, 23. november 2015

Športový klub 1.FBC Trenčín organizuje v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Krajským centrom voľného času v Trenčíne mládežnícky turnaj vo florbale pre žiakov stredných škôl v Trenčíne s názvom TSK Florbal SK Cup 2015. Športové podujatie má každoročnú tradíciu. Mládežnícky turnaj sa odohrá v Mestskej športovej hale na Sihoti v Trenčíne 23. novembra 2015 od čase od 8.00 h do 13.30 h. Podujatie sa uskutoční pod záštitou predsedu TSK Jaroslava Bašku. Turnaj je určený pre chlapcov a účasť každého školského družstva je bezplatná, na náklady organizátora.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva pri príležitosti Medzinárodného dňa eliminácie násilia na ženách na podujatie Eliminácia násilia na ženách, preventívna kampaň pre študentov i širokú verejnosť, zameraná na problematiku násilia. Podujatie je realizované v spolupráci s Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Trenčíne a uskutoční sa o 11.00 h v priestoroch knižnice na 2. poschodí. Počet miest je obmedzený, účasť treba vopred nahlásiť na tel.č. 0901918810 alebo na email: info@vkmr.sk

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Stridžie dni, tajuplné obrady obdobia zimného slnovratu sprítomnené v lektorovanej prezentácii s inscenačnými prvkami. Podujatie sa uskutoční v priestoroch múzea v čase otváracích hodín a je určené pre žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl. Potrvá do 27. novembra 2015.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na Snow film fest 2015. Tradičný jesenný festival tých najlepších filmov so zimnou tematikou opäť zahŕňa filmy, ktoré boli v minulom roku ocenené na najprestížnejších svetových festivaloch. Vybrané filmy budú určite zaujímavé pre každého milovníka snehu, ľadu a zimných športov. Podujatie sa uskutoční od 8.00 h v Sále RKC v Prievidzi a je určené pre žiakov druhého stupňa základných škôl a pre študentov stredných škôl a potrvá do do 26. novembra 2015. Vstupné na 1 blok je 1€. Viac informácii a podrobnosti o filmoch a autoroch nájdete na www.SnowFilm.cz

 

Utorok, 24. november 2015

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v spolupráci Kultúrnym centrom Sihoť Trenčín pozýva na Adventné inšpirácie - vianočná tvorivá dielňa. Vyrobte si adventnú výzdobu a adventné vence podľa vašich predstáv pod vedením skúsenej lektorky Ľudmily Katonovej v Kultúrnom centre Sihoť v Trenčíne v utorok 24. novembra 2015 o 14.00 h.

Členovia krúžku Podnikanie v cestovnom ruchu a študenti Obchodnej akadémie Prievidza pozývajú na workshop s názvom Projekt 2015, ktorý sa uskutoční 24. novembra 2015 o 12.30 h v knižnici Obchodnej akadémie Prievidza. Predstavenie úspešných projektov žiakov OA Prievidza, JA Slovensko, n.o., v programe Podnikanie v cestovnom ruchu. Žiaci predstavia projekt zaKamencom - revitalizácia územia v Gepniarovej doline a projekt Panské domy hornej Nitry - mapa panských domov regiónu.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Klub výtvarníkov Prievidza, ktorý sa uskutoční 24. novembra 2015 o 16.00 h v Sále RKC v Prievidzi. Pravidelné stretnutie Klubu výtvarníkov na témy odborných konzultácii, výberu výtvarných prác na regionálnu súťaž a výstavu AMA 2015, atď.

 

Streda, 25. november 2015

Občianske združenie Bagar pozýva pri príležitosti 115. výročia narodenia významného trenčiansko-teplického rodáka Andreja Bagara na nevšedný večer slávnych divadelných monológov a básní, spomienok a úvah o divadle a herectve. Podujatie sa uskutoční v stredu 25. novembra 2015 o 19.00 h v koncertnej sále Kursalonu. Vstupné 4,00€, seniori a mládež 1,00€. Podujatie je realizované s finančnou podporou Úradu vlády SR z programu kultúry a národnostných menšín 2015.

Považská knižnica v Považskej Bystrici, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj pozýva na odborný seminár Nadčasový Ľudovít Štúr. Seminár sa uskutoční 25. novembra 2015 o 8.30 h v Kine Mier v Považskej Bystrici.

 

Štvrtok, 26. november 2015

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v spolupráci s Okresným úradom – odborom školstva v Trenčíne pozýva dňa 26. novembra 2015 o 8.00h na Umenie prednesu - seminár pre pedagógov k umeleckému prednesu poézie a prózy. Seminár sa uskutoční na Okresnom úrade v Trenčíne, v zasadačke odboru školstva na 2. poschodí. Vzdelávacie podujatie je určené pedagógom základných škôl z okresov Trenčín, Nové Mesto nad Váhom a Myjava, ktorí pripravujú deti na prednes. Lektorka Zuzana Starostová z Univerzitnej knižnice Alexandra Dubčeka v Trenčíne bude prednášať na témy: dramaturgická príprava prednes, recitátorské výrazové prostriedky, dychová, hlasová a rečová technika recitátora a kritériá hodnotenia detského prednesu.

Výstavisko EXPO CENTER, a. s., Trenčín pozýva na 11.ročník výstavy vína, vody a destilátov VINUM LAUGARICIO. Slávnostné otvorenie výstavy sa uskutoční 26. novembra 2015 o 13.00 h v pavilóne č. 3, kde budú vyhlásené aj výsledky súťaže Šampión výstavy Vinum Laugaricio a víťaz Spirit Laugaricio v sekcii destilátov. Každoročne sa výstavy zúčastňuje viac ako 70 vystavovateľov z rôznych vinárstiev zo SR i zahraničia. Výstava potrvá do 27. novembra 2015.

Stredná priemyselná škola v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 26. novembra 2015 od 8.00 h do 16.00 h v priestoroch školy. Všetkým návštevníkom škola v rámci DOD odprezentuje jej študijné a učebné odbory, na ktoré sa žiaci základných škôl môžu prihlásiť. Počas DOD sa od 10.30h uskutoční i pracovné stretnutie školy s pozvanými zástupcami firiem, zriaďovateľom, mesta Nové Mesto nad Váhom, riaditeľov ZŠ, SOPK, SNOPK, úradu práce a ďalších.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na besedu s lekárom MUDr. Igorom Bukovským, PhD. Igor Bukovský v trenčianskej knižnici sa bude venovať otázkam výživy a trendom v oblasti zdraviu prospešnej životosprávy. Beseda, ktorá sa koná v priestoroch knižnice na Hasičskej ulici 26. novembra 2015 o 16.00 h, bude spojená s prezentáciou toho najlepšieho, čo za 10 rokov práce s klientmi v Ambulancii klinickej výživy objavil, pochopil a prežil.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Fotoklub, pravidelné stretnutie fotoklubu. Súčasne budú prebiehať voľné konzultácie o fotkách z poslednej tvorby, ktoré si treba priniesť na USB kľúči (príp. SD karte, CD, DVD). Vstupné pre nečlenov 2 €. Lektorom bude Karol Kobella. Stretnutie sa bude konať 26. novembra 2015 o 16.30 h v Sále RKC v Prievidzi.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Whiskyho cestovateľské kino: Himaláje Nepál. Cestovateľská prezentácia - dobrodružstvá a fotografie speváka kapely Slobodná Európa a jeho potulky po Nepále a pochody päťtisícovými výškami Himalájí sa uskutoční 26. novembra 2015 o 18.00 h v Sále RKC v Prievidzi.

 

Piatok, 27. november 2015

Obec Domaniža pozýva na spoločenské podujatie venované seniorom, ktoré sa uskutoční v piatok 27. novembra 2015 o 15.00 h v Kultúrnom dome v Domaniži. Pozýva starosta obce Domaniža František Matušík.

Krajské centrum voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na súťaž tanečných a speváckych talentov Talenmánia – My Popstar 2015. Podujatie sa uskutoční pod záštitou predsedu TSK Jaroslava Bašku v piatok 27. novembra 2015 o 10.00 h v PX Centrum Považská Bystrica – Kino Mier.

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na besedu so spisovateľkou Gabrielou Dittelovou. Beseda sa bude konať so žiakmi 1. a 2. ročníkov ZŠ. Stretnutie, ktoré sa koná 27. novembra 2015 o 10.00 h v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi, bude ukončené autogramiádou a predajom autorkiných kníh.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na podujatie Literárna súťaž Jozefa Braneckého. Slávnostné vyhodnotenie výsledkov XXIII. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže Jozefa Braneckého Studňa sa tajne s dažďom zhovára za účasti autorov príspevkov a členov odbornej poroty sa bude konať 27. novembra 2015 o 10.00 h v priestoroch knižnice na Hasičskej ulici na 2. poschodí.

 

Sobota, 28. november 2015

Obec Papradno a rímskokatolícka cirkev Farnosť Papradno pozýva na Ondrejovské hody a oslavu 490. výročia prvej písomnej zmienky o obci Papradno. Hody sa uskutočnia dňa 28. Novembra 2015 od 8.30 h pri Obecnom úrade, kde sa bude konať zabíjačka a po celý deň bude pre návštevníkov pripravený bohatý sprievodný program. Popoludní udelí starosta obce Cenu starostu obce a o 21.00 h sa začne tanečná zábava.

V sobotu 28. novembra 2015 o 18.00h sa koná galaprogram k 60. výročiu folklórneho súboru Kopaničiar, ktorý sa uskutoční v Kultúrnom dome Samka Dudíka Myjava. FS Kopaničiar je jedným z najstarších amatérskych folklórnych súborov na Slovensku a paprí k uchovávateľom tradičného „kopaničiarskeho“ folklóru. Zúčastnia sa súčasní ale i bývalí členovia súboru.

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na podujatie Bez slov. Divadelná dielňa pre vedúcich a členov detských divadelných súborov z okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava sa uskutoční 28. novembra 2015 v Považskom osvetovom stredisku Považská bystrica.

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na SNOW FILM FEST + Zbaľ sa a poď... Tento festival prinesie celovečerné pásmo špičkových filmov a prednášok so zimnou tematikou. Bratský festival Expedičnej kamery sa po prvý raz sa uskutoční v priestoroch Kina Mier 28. novembra 2015 o 16.00 h. V rámci obľúbeného "Zbaľ sa a poď...“ sa o 17:00 h budú môcť návštevníci vybrať do Himalájí. Marek Adamech a Michal Súkeník porozprávajú o tom, aké je to vydať  sa do basecampu pod Everestom bez cestovky a ako to vyzerá v Nepále po zemetrasení.

Trenčiansky samosprávny kraj v spolupráci s Futbalovým klubom AS Trenčín a s Výborom Siene slávy trenčianskeho futbalu uvedie nových členov do Siene slávy trenčianskeho futbalu 28. novembra 2015 o 16.00 h v kasárni Trenčianskeho hradu. Účasť len na pozvánky.

Nedeľa, 29. november 2015

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Kýčerského spievanky. 4. ročník súťaže žiakov a študentov v prednese poézie s tematikou úcty k Bohu, lásky k domovine a rodnému kraju sa uskutoční 29. novembra 2015 o 14.30 h v Dome histórie v Lazoch pod Makytou. Poslaním súťaže je motivovať žiakov ZŠ a študentov SŠ k spoznávaniu poetickej tvorby s duchovnou tematikou a podnietiť ich k rozvíjaniu duchovných, konzervatívnych a vlasteneckých hodnôt.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK