Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Začalo sa s rekonštrukciou urgentného príjmu v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici

Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, od 15. apríla realizuje rekonštrukciu a reprofiláciu stavebnej  časti urgentného príjmu, s predpokladaným ukončením prác do konca júna 2015.  Napĺňa sa tak postupne aj snaha zriaďovateľa o zvyšovanie kvality poskytovaných služieb v zdravotníctve.

Nemocnica žiada všetkých pacientov o trpezlivosť

Ako NsP Považská Bystrica uvádza aj na svoje stránke www.nemocnicapb.sk, v súvislosti s rekonštrukčnými prácami bude čiastočne obmedzená priechodnosť niektorých miest v rámci areálu NsP PB.  Všetko je však riadne označené orientačnými tabuľami a chod jednotlivých pracovísk zatiaľ nie je obmedzený.

V súčasnej dobe  sú najväčšími zmenami uzavretie  hlavného  vchodu do starej časti nemocnice (vstup od bankomatov), pričom pacienti využívajú vstup od hlavnej vrátnice. Zmena nastala v príjme a podateľni, ktoré sú presťahované oproti úrazovej ambulancii.

NsP Považská Bystrica vytvára dokumentáciu z priebehu rekonštrukcie, ktorú bude priebežne zverejňovať na svojej internetovej stránke.

Financovanie rekonštrukcie

Financovanie rekonštrukcie urgentného príjmu v Nemocnici s poliklinikou Považská Bystrica je viac zdrojové. Uznesením vlády koncom roka 2013 bolo schválených 150 tis. € na dobudovanie a prístrojové vybavenie urgentného príjmu a v rozpočte TSK pre rok 2015 bolo na rekonštrukciu schválených 200 tis. €. Predpokladané celkové náklady na  rekonštrukciu a reprofiláciu stavebnej časti urgentného príjmu sú približne 300 tis. €.

autor: JP

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK