Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zelená žaba po 15 rokoch zažiarila v plnej kráse

Pre obyvateľov trenčianskeho regiónu počas horúcich letných dní svitá na lepšie časy. Najbližším dostupným kúpaliskom pre obyvateľov Trenčína a širšieho okolia sa po dlhých 15 rokoch stalo obľúbené kúpalisko Zelená žaba v úpätí kopca priamo nad kúpeľným mestom. Zrekonštruovaný architektonický skvost si verejnosť mohla prvýkrát na vlastné oči obzrieť a tiež okúpať v sobotu 1. augusta 2015. Slávnostné uvedenie do života však kúpalisko zažilo podvečer predtým, v posledný júlový deň. Do Trenčianskych Teplíc sa na jedno z dvoch kúpalísk na Slovensku zapísaných v zozname pamiatkového fondu prišli pozrieť desiatky významných hostí z celého Slovenska.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) opätovné otvorenie tohto výnimočného kúpaliska víta. Znamená preň zatraktívnenie Trenčianskych Teplíc ako lokality cestovného ruchu, no zároveň aj vytvorenie nových pracovných miest. V neposlednom rade však aj obnovenie významnej národnej pamiatky, ktorá bola po nepretržitej 65-ročnej prevádzke v roku 2001 definitívne uzatvorená. Zub času, ktorý sa na jej tvári podpísal, dnes už vďaka rekonštrukcii nevidieť.

Na to, ako po 15 rokoch zmodernizované kúpalisko vyzerá, sa prišiel pozrieť aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý svojou prítomnosťou v piatok, 31. júla 2015 podporil jeho slávnostné uvedenie do života. „Keď sa povie kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, tak veľmi veľa ľudí vie, čo sa za ním skrýva. Myslím si, že práve svojím menom a históriou toto kúpalisko dokáže prilákať veľké množstvo ľudí. Ako trenčiansky župan musím povedať, že nielen pre mesto Trenčianske Teplice, ale aj pre celý kraj je to významná investícia. Nielen preto, že sa tu zamestnajú desiatky ľudí, ale hlavne preto, že bude podporený rozvoj cestovného ruchu,“ skonštatoval predseda TSK.

„Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región aktuálne pripravuje jeden výnimočný projekt, ktorý zastreší všetky takéto zaujímavosti v našom kraji, pokiaľ ide o voľnočasové aktivity, dobré reštaurácie, športové a kultúrne možnosti, ale aj ubytovacie a ďalšie služby. Myslím, že to bude zaujímavý projekt. Chceme ho samozrejme propagovať smerom do zahraničia,“ predstavil trenčiansky župan Jaroslav Baška dlhodobý propagačný projekt, ktorý prinesie merateľné výsledky v súvislosti s návštevnosťou turistov v Trenčianskom kraji. Tú by mohlo zvýšiť napríklad aj novootvorenie obľúbeného kúpaliska Zelená žaba.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK