Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa pozýva na jazdu električkou v Trenčianskych Tepliciach aj v roku 2016

Minuloročná spolupráca Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s neziskovou organizáciou Trenčianska elektrická železnica (TREŽ n.o.) na projekte obnovy prevádzky električky na trati Trenčianska Teplá -Trenčianske Teplice sa osvedčila a zatraktívnila ponuku produktov cestovného ruchu na území Trenčianskeho kraja.

V  roku 2015 sa počas deviatich príležitostných jazdách električkou previezlo 6 823 osôb a počas víkendovej prázdninovej letnej prevádzky v mesiacoch júl a august 4 012 cestujúcich. Celkovo sa tak v roku 2015 kúpeľnou električkou odviezlo 10 835 osôb, z toho bolo 3 039 deti do šesť rokov. Na prepravu cestujúcich z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc a späť, TREŽ n.o. v minulom roku vypravila 54 vlakov na príležitostné jazdy a 162 vlakov na víkendovú prázdninovú letnú prevádzku, čo predstavuje 216 vypravených vlakov, 1 296 odjazdených kilometrov a v priemere 50 cestujúcich prepravených jedným vlakom. Podujatia sa tešili veľkej obľube. Okrem cestujúcich si množstvo záujemcov (nefigurujú v štatistike) nenechalo ujsť sprievodný program z dielne TREŽ, n.o., prebiehajúci buď v depe električiek, alebo na železničnej stanici v Trenčianskych Tepliciach.

Ako predchádzajúci rok, aj v  roku 2016 TSK zo svojho rozpočtu vyčlenil na projekt obnovenie prevádzky električky na trati Trenčianska Teplá -Trenčianske Teplice finančné prostriedky vo výške 25 tisíc eur, ktoré budú použité na opravu električky a jej údržbu. V záujme župy je bezpečnosť a bezporuchovosť prevádzky a zabezpečenie vyššej kvality pre cestujúcich.

Medzi cestujúcimi obľúbené príležitostné jazdy sa uskutočnia aj v roku 2016 a tak ako vlani ich bude deväť vždy v sobotu, s výnimkou Veľkonočnej električky, ktorá bude premávať v nedeľu 27. marca 2016. Prvá jazda prebehla na Trojkráľovú sobotu 6. januára 2016 a nasledujúcich osem je naplánovaných na 6. februára 2016 „Jazda za vysvedčenie“, nedeľu 27. marca 2016 „Veľkonočná električka“, „Sväto floriánska električka“ bude premávať 7. mája 2016, „Deň detí s električkou“ sa uskutoční 4. júna 2016, „107. rokov električky“ 25. júna 2016, „Električkou na súťaž vo varení guláša“ 10. septembra 2016, „Deň významnej osobnosti kraja“ 19. novembra 2016 a „Mikulášska jazda električkou“ bude 3. decembra 2016.

Vyšlo sa v ústrety aj pravidelným cestujúcim – zmeny v cestovných poriadkoch

Na základe požiadaviek cestujúcej verejnosti sa upravil cestovný poriadok. Odchod električky z Trenčianskych Teplíc sa presúva z 19.40 h na 19.30 h, aby spoj nadväzoval na prípoj autobusu Trenčianskej Teplej smer Ilava železničná stanica. Zároveň bol z pravidelnej prevádzky vypustený piatkový spoj č. 7 a 8, ktorý nenapĺňal kapacitu, no na druhej strane bude prevádzka električky predĺžená vo svojich pravidelných jazdách o jeden víkend a to 3. a  4. septembra 2016, na základe požiadavky zo strany kúpeľných hostí a návštevníkov.

Plán príležitostných jázd, ako aj cestovný poriadok pravidlených jázd je dostupný na našej stránke tsk, www.trezka.sk a tvorí aj prílohu tlačovej správy.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK