Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 12. týždni

Pondelok 17. marca

  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne je v tomto roku celoslovenským koordinátorom sprievodných aktivít Dňa ľudovej rozprávky, ktorý sa koná práve v tento deň už od 8,00 h na počesť významného rozprávkara Pavla Dobšinského s podtitulom Šibali a figliari v ľudových rozprávkach.

Utorok 18. marca

  • Odbor dopravy TSK organizuje o 10,00 h v priestoroch Úradu TSK seminár na tému Implementácia Národnej stratégie cyklistickej dopravy a cykloturistiky SR. Účastníci stretnutia budú hovoriť o cyklistickej doprave nielen v Trenčianskom samosprávnom kraji.
  • Krajské kolo 47. ročníka festivalu umeleckého prednesu poézie a prózy Vansovej Lomnička sa začne o 14,30 h vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne (Hasičská ulica).
  • V cykle cestovateľských rozprávaní Za poznaním sveta priblížia v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi o 17,00 h Jávu.

Streda 19. marca

  • Okresná jednota dôchodcov na Slovensku v Trenčíne pripravila v KC Stred Dlhé Hony v Trenčíne 6. ročník podujatia Poézia a spevy jesene života 2014. Začne sa o 9,00 h.

Štvrtok 20. marca

  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi organizuje podujatie Štvrtok? Jedine koncert! Dhanyavad. Vystúpenie sa začne o 18,00 h.
  • Pravidelná diskusia s odborníkmi na podporu duševného zdravia bude tentoraz vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne pokračovať o 16,00 h prednáškou MUDr. Kláry Hutňanovej na tému Poruchy spánku – aké sú príčiny a možnosti liečby.

Piatok 21. marca

  • ZUŠ I. W. K. – ateliér Milana Sládka v Považskej Bystrici bude o 18,00 h miestom debaty s Michalom Bickom o jeho putovaní po Hodvábnej ceste (Kirgizsko, Kazachstan Uzbekistan, Turkmenistan, Tadžikistan a Irán). Podujatie organizuje Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici.

Sobota 22. marca

  • V Posádkovom klube Trenčín sa o 18,00 h začne benefičný koncert pre OZ Kuko na podporu rehabilitačného centra Dejdarka.
  • Hvezdáreň v Partizánskom otvorí o 15,00 h dvere všetkým milovníkom astronómie počas Dňa Hvezdárne. Jedinečná príležitosť na prehliadku priestorov hvezdárne priblíži „Vesmír na dosah“ prostredníctvom prenosného digitálneho astronomického simulátora. Prezentácia bude spojená s krátkymi ukážkami špecializovaných astronomických programov z fyziky, geografie, biológie, informatiky a kozmonautiky. V prípade jasného počasia bude umožnené pozorovanie Slnka, planéty Jupiter, dvojhviezd, hmlovín a galaxií.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK