Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 30. týždni

Pondelok  21. júla 2014

  • Pred budovou Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne o 10,00 h podpíšu Trenčiansky samosprávny kraj s Klubom slovenských turistov a Slovenským cykloklubom Dohody o spolupráci, ktorými vznikajú nové možnosti spolupráce. Týmto krokom sa otvárajú naplno dvere spolupráci ľudí od stola s tými, ktorí poznajú kraj, jeho zákutia a zaujímavosti priamo z terénu. Za týmito dvoma klubmi stojí ich vyše 20-ročná prax.  Takáto vzájomná spolupráca v oblastiach turistiky a cyklistiky je v rámci TSK novinkou.
  • Od 21. júla 2014 do 30. augusta 2014 ponúka Hvezdáreň v PartizánskomPohľady do vesmíru“. Prázdninové obdobie vo hvezdárni: prehliadka budovy hvezdárne, v prípade jasného počasia pozorovanie Slnka, v prípade nepriaznivého počasia virtuálne planetárium – aktuality z astronómie a kozmonautiky, len v prípade jasného počasia, hlavným ďalekohľadom hvezdárne a 40 cm zrkadlovým ďalekohľadom pozorovanie Mesiaca, planét, jasných dvojhviezd, hviezdokôp a hmlovín. Organizované skupiny, rodiny s deťmi si môžu objednať priestory hvezdárne na prednášku, virtuálne planetárium a pozorovanie spojené s posedením pri táboráku, vo vopred dohodnutom termíne.
  • Od 10,00 h sa vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne uskutoční „Letná čitáreň“. Knihy, noviny a časopisy sú dostupné vonku, bezplatne a pre všetkých (od júna do septembra). Doprajte svojej prechádzke mestom pridanú hodnotu a načerpajte energiu vo dvore knižnice pod holým nebom priamo v historickom centre Trenčína!

Streda  23. júla 2014

  • V Galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi sa počas otváracích hodín uskutoční výstava kolekcií hračiek majstrov rezbárov a tvorcov drevených hračiek, ktorými sú slovenskí aj českí študenti stredných a vysokých škôl pod názvom Etudy z dreva - drevené hračky. Výstava potrvá do 28. augusta 2014.
  • V Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi sa od 10,00 h do 13,00 h uskutoční podujatie More na dosah - poznávanie skamenelín prehistorických morských živočíchov spojené s modelovaním a maľovaním ich napodobenín. Ide o štvrtú tohtoročnú aktivitu z cyklu Prázdninové stredy v múzeu.

Štvrtok  24. júla

  • Od 10,00 h sa vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne uskutoční „Letná čitáreň“. Knihy, noviny a časopisy sú dostupné vonku, bezplatne a pre všetkých (od júna do septembra). Doprajte svojej prechádzke mestom pridanú hodnotu a načerpajte energiu vo dvore knižnice pod holým nebom priamo v historickom centre Trenčína!

Sobota  26. júla 2014

  • V obci Cigeľ pri futbalovom štadióne – Sebedražské lúky sa o 9,30 h uskutoční 4. ročník súťaže v kosení trávy ručnou kosou Cigeľská kosa.
  • Na Veľkej Javorine sa o 14,00 h uskutoční stretnutie cykloturistických patriotov na Veľkej Javorine pod názvom JAVORINA TOUR.
  • V amfiteátri v Praznove sa o 14,30 h uskutoční Country pod hviezdami 2014. Hudobného festivalu sa zúčastňujú hudobné skupiny s vlastným autorským zázemím, hudobné skupiny interpretujúce skladby vychádzajúce z tradícií domácej, zahraničnej proveniencie, sóloví interpreti s hudobným sprievodom a tanečné skupiny. Jednotlivé programové bloky sú otvorené pre rôzne nástrojové, žánrové i vekové kategórie.
  • Čachtický hrad navštívia novinári CNN Travel, ktorých zaujala legenda o Čachtickej pani Alžbete Bathory. Sprevádzať ich budú zástupcovia Slovenskej agentúry pre cestovný ruch a Trenčianskeho samosprávneho kraja. V Čachticiach ďalej zavítajú do Dražkovičovho paláca a kostola sv. Ladislava, kde je údajne krvavá grófka pochovaná. Bátorička a Čahtice tak budú zviditeľnené na celosvetovo uznávanom internetovom portáli, ktorý poskytuje informácie pre turistov a cestovateľov.

Nedeľa 27. júla 2014

  • Na Veľkej Javorine sa o 9,00 h začnú XXII. SLÁVNOSTI BRATSTVA ČECHOV A SLOVÁKOV.
  • Trenčiansky hrad bude od nedele 27. júla 2014 WIFI FREE! Pri tejto príležitosti si budú môcť návštevníci po prvý raz vychutnať nielen surfovanie po internete zadarmo, ale aj výhľad z novootvorenej Veľkej bašty. Súčasťou programu bude prednáška o grófke Iphigenii De Castris D´Harcourt, poslednej súkromnej majiteľke Trenčianskeho hradu, ktorá ho venovala mestu Trenčín. Omšou vo farskom kostole si návštevníci môžu pripomenúť 100. výročie jej úmrtia. Navyše si môžu na Trenčiansky hrad priniesť deky a piknikovať či spraviť si selfie, zdieľať a vyhrať.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK