Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 33. týždni

Pondelok 11. augusta

  • V Slávnici budú až do konca týždňa  pokračovať 11. FAI Majstrovstvá sveta v leteckej akrobacii – Advanced 2014. Súťažné lety pokračujú denne od 9,00 h do 19,00 h.

Streda 13. augusta

  • Podujatie Zázrak z handier (tkanie pekných a účelných koberčekov z pásov látok a handier na podložke) je šiestou tohtoročnou aktivitou z cyklu Prázdninové stredy v múzeu. Začína sa o 10,00 h a potrvá do 13,00 h. Organizuje ho Hornonitrianske múzeum v Prievidzi.

Štvrtok 14. augusta

  • Letné tanečné dielne Muziganská škola a Škola Tanečnica 2014, zamerané na výučbu ľudových tancov z Priepasného podľa Štefana Horniačka a Anny Horniačkovej, budú v Priepasnom  pokračovať od 14. do 17. augusta so začiatkom o 11,00 h. Podrobný program na webovej stránke organizátora - Centra tradičnej kultúry v Myjave.
  • Na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne sa o 13,00 h začne hokejový turnaj Rona Cup 2014, ktorý potrvá do 16. augusta.

Piatok 15. augusta

  • Mesto Nemšová organizuje v dňoch 15. a 16. augusta 19. ročník Tradičného nemšovského jarmoku, ktorý otvorí v piatok o 10,00 h. Opäť sa bude niesť v znamení hudby, tanca a kultúry, predstavia sa na ňom remeselníci so svojimi výrobkami a nebudú chýbať predavači jarmočných špecialít a burčiaku. Jednou z množstva sprievodných akcií bude Deň otvorených dverí Multifunkčnej zásobovacej základne západ. Jej brány sa pre všetkých nadšencov vojenskej techniky otvoria 15. 8. o 8,00 h.
  • Obľúbené kultúrno-spoločenské podujatie pripravujú aj v Brezovej. V dňoch 15. – 16. augusta sa tu bude konať XXIII. Brezovský jarmek – Slávnosti sváka Ragana. V prvý deň čaká návštevníkov od 18,00 h kultúrny program. Slávnostné otvorenie jarmoku bude v sobotu o 10,00 h, kedy sa začne bohatý program s množstvom sprievodných akcií. Viac na: www.brezova.sk.
  • Mesto Nemšová a Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne otvárajú o 17,00 h v Mestskom múzeu Nemšová výstavu diel Stanislava Lubinu Vnemy.

Sobota 16. augusta

  • V Slávnici o16,00 h slávnostne vyhlásia víťazov a ukončia  11. FAI Majstrovstvá sveta v leteckej akrobacii – Advanced 2014.
  • V amfiteátri Kamenec pod Vtáčnikom o 15,30 h otvoria 6. ročník festivalu dychových hudieb Dychovky pod Vtáčnikom. Uskutočňuje sa v rámci projektu cezhraničnej spolupráce SR – ČR Na krídlach krídloviek. Organizuje RKC Prievidza a obec Kamenec pod Vtáčnikom.
  • Na výstavisku Expo center Trenčín otvoria dvojdňovú výstavu Kôň – Detský svet & Intertoys – Auto moto expo.
  • V obci Mojtín sa o 10,00 h začne  sv. omšou v rímskokatolíckom kostole sv. Cyrila a Metoda slávnosť požehnania sochy Ladislava Škultéty Gábriša.
  • Na Ostrove v Trenčíne sa o 12,00 h začne SPLANEKOR – SPLAv Netradičných KORábov na rieke Váh, vyhodnotenie bude o 14,00 h. Občianske združenie „ATYP“ aj  za podpory Trenčianskeho samosprávneho kraja pripravilo na tento ročník bohatý program a atraktívne ceny nielen pre súťažiace plavidlá, ale aj pre divákov.
  • V Bošáci sa uskutočnia Bošácke hody s bohatým dvojdňovým športovo-kultúrnym programom a mnohými sprievodnými akciami. Chýbať nebude remeselný jarmok, tradičné jedlá a nedejňajší program spestrí súťaž v jedení "gulí".

Nedeľa 17. augusta

  • Na soblahovskom futbalovom ihrisku sa o 11,00 h začne tretí ročník vo varení gulášu. Aj tento rok sa súťaží vo varení klasického kotlíkového gulášu, ktorého základom musí byť mäso hovädzie, bravčové alebo divina. Pre všetky súťažné družstvá platia rovnaké pravidlá - musia si zabezpečiť všetky suroviny a náradie potrebné na uvarenie a servírovanie gulášu. Registrácia účastníkov je od 11.00 do 11.30 h. Výsledky kuchárskeho umenia jednotlivých tímov bude hodnotiť porota od 16.30 h.
  • V amfiteátri pod hradom v Lednici sa o 13,30 h začnú 14. tradičné Lednické dožinkové slávnosti. Lednické dožinky vyhľadávajú nielen domáci obyvatelia, ale aj návštevníci z regiónu a zahraniční turisti, ktorých do Lednice priťahuje jedinečná atmosféra. Slávnosti ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, sedliacka jazda na vyzdobených konských záprahoch, staré žatevné mechanizmy. Slávnosti organizuje Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici spolu s obcou.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK