Prehľad očakávaných udalostí v 34. týždni

Pondelok 18. augusta

• V Kongresovej sále Trenčianskeho samosprávneho kraja sa o 10,00 h uskutoční spomienkové stretnutie priamych účastníkov protifašistického odboja, pôsobiacich v Trenčianskom kraji, s predsedom TSK Jaroslavom Baškom pri príležitosti 70. výročia Slovenského národného povstania.

Utorok 19. augusta

• V Dolnej Marikovej  o 9,00 h za prítomnosti predsedu TSK Jaroslava Bašku slávnostne otvoria a uvedú do prevádzky nájomnú obecnú bytovku.

Streda 20. augusta

• V rámci cyklu Prázdninové stredy v múzeu odhalia v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi Malebnú sklomaľbu – taje ľudového umenia sklomaľby a vytvorenie obrazu touto technikou. Akcia potrvá od 10,00 h do 13,00 h.

Štvrtok 21. augusta

• Predseda TSK Jaroslav Baška o 10,30 h v Kongresovej sále TSK prijme účastníkov Trenčianskej detskej univerzity.

Piatok 22. augusta

• Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja sa od 7,30 h do 10,30 h uskutoční na základe  výzvy,  vyhlásenej Národnou transfúznou stanicou (NTS), v ktorej sa  deklaruje pokles zásob krvi, spoločný odber životodarnej tekutiny. Okrem predsedu TSK Jaroslav Bašku sa ho zúčastnia zamestnanci Úradu TSK.

Sobota 23.augusta

• Obec Skýcov organizuje 26. ročník turistického pochodu „Náučným partizánskym chodníkom Zlatno-Skýcov“. Podujatie sa začína o 8,00 h.
  • Na Jankovom Vŕšku pri Uhrovci sa uskutočnia Krajské oslavy 70. výročia SNP, ktoré pripravil Trenčiansky samosprávny kraj, mestá Bánovce nad Bebravou, Partizánske, obec Uhrovec a Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín. Oslavy sa začnú o 14,30 h ukážkami historických bojov zo SNP v podaní Klubov vojenskej histórie zo Slovenska i Čiech, ktoré ich predvedú v rámci projektu cezhraničnej spolupráce Nezabúdajme na spoločnú históriu. Pokračovať budú koncertom vojenskej hudby, pietnym aktom kladenia vencov 16,00 h), slávnostným prejavom a príhovormi (16,30 h). Súčasťou osláv bude bohatý kultúrny program. Vyvrcholením podujatia bude zapálenie vatry (19,30 h) a o 20.00 h ohňostroj.
  • Novianske dni 2014 je názov súťaže požiarnych družstiev Rudnianskej doliny, ktorá sa koná v Diviackej Novej Vsi so začiatkom o 9,00 h. Súčasťou podujatia je množstvo sprievodných akcií. O 18,30 sa uskutoční pietny akt pri príležitosti 70. výročia SNP a otvorenie tematickej výstavy. Novianske dni potrvajú do nedele 24. augusta.
  • V Drietome sa aj s podporou TSK od 12,00 h začne PARENICAFEST 2014.
  • Selec si pripomenie 575. výročie prvej písomnej zmienky o obci, 90. výročie založenia DHZ a 50. výročie  FS Selčan. Program sa začína o 16,00 h.
  • Na letisku Prievidza slávnostne ukončia a odovzdajú ceny 57. ročníka  Majstrovstiev Slovenska 2014 bezmotorových lietadiel.
  • V Brvništi sa o 14,00 h začne 5. ročník folklórneho podujatia Píšťalkárske Brvnište.
  • Obec Lúky, folklórna skupina Javorník a Považské osvetové stredisko organizujú pred Kultúrnym domom Lúky Bartolomejský jarmok, ktorý sa začína o 10,00 h sv. omšou v kostole sv. Bartolomeja. Folklórne popoludnie pozve návštevníkov o 15,00 h. Bohatý sprievodný program potrvá od 9,00 h do 18,00 h.