Prehľad očakávaných udalostí v 42. týždni

Pondelok 13.  október 2014

• Podpis v poradí piateho memoranda o spolupráci medzi SOŠ Stavebná Emila Belluša v Trenčíne, TSK a významnými zamestnávateľmi v regióne sa uskutoční v strednej odbornej škole o 10.00 h za účasti predsedu TSK.
  • Beseda s Ivom Englerom, trenčianskym rodákom, uznávaným chirurgom, konštruktérom prístroja na kyslíkovú terapiu, známeho pod názvom TIO2 Englerspojená s prezentáciou jeho novej, autobiograficky ladenej knihy „Nekonečné hľadanie“ sa uskutoční vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne v rámci cyklu "Poznávame Trenčanov" dňa 13. októbra 2014 o 16.00 h.

Utorok 14. október 2014

• Regionálne kolo súťaže pod názvom „XXI. Slovenský festival poézie Beniakove Chynorany“ sa bude konať v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi dňa 14. októbra 2014 od 8.30 h.
  • Trenčianska regionálna komora SOPK organizuje podujatie „Klub SOPK“ na tému „Zahraničné hospodárske a politické záujmy Slovenskej republiky.“ Podujatie sa bude konať od 10.00 h v Galérii M.A. Bazovského v Trenčíne. Zúčastní sa ho aj Peter Burian, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.
  • Slávnostné otvorenie 20. ročníka medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií ELO SYS sa bude konať o 10.00 h v priestoroch výstaviska Expo Center, a.s. v Trenčíne. Podujatie, nad ktorým prevzal záštitu Minister hospodárstva SR, potrvá do piatku 7. októbra 2014.
  • Cestovateľské zážitky z ostrova Kuba si budete môcť vypočuť v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi 14. októbra 2014 o 17.00 h. O svojich zážitkoch bude rozprávať Michal Dobiáš. Podujatie organizuje Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK v rámci cyklu cestovateľských rozprávaní pod názvom „Za poznaním sveta.“

Streda 15. október 2014

• Viete zachrániť život? Príďte a vyskúšajte si prvú pomoc v budove Základnej organizácie jednoty dôchodcov Slovenska Zemianske Kostoľany v stredu 15. októbra 2014 o 13.00 h. Podujatie pod názvom „Senior záchranca“ je určené pre staršiu generáciu, aby získala praktické zručnosti, ktoré im dodajú sebaistotu a odvahu pomôcť a zachrániť život sebe, svojim blízkym a možno aj nám mladším. Podujatie organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.

Štvrtok 16. október 2014

• Regionálnu súťaž v umeleckom prednese pôvodnej slovenskej prózy s názvom „Timravina studnička“ organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK dňa 16. októbra 2014 o 8.30 h.
  • 65. výročie založenia si pripomenie Stredná odborná škola Pruské, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Slávnostná akadémia k jubilejnému výročiu sa uskutoční v Dome kultúry v Pruskom v čase od 10.00 do 12.00 h.
  • Beseda s Matejom Valuchom spojená s prezentáciou jeho knihy Univerzita samoty, v ktorej popisuje polročný pobyt v jednom z najznámejších a najbrutálnejších väzení sveta Evin Prison v Teheráne. Podujatie  sa bude konať  16. októbra 2014 o 16.00 h v budove Verejnej knižnice Michala Rešetku na Hasičskej ulici. Beseda je pokračovaním cyklu "Predstavujeme literátov Trenčianskeho kraja".
  • Trenčianska nadácia organizuje benefičné podujatie „Aukcia vzácnych vín“ na podporu organizácií starajúcich sa o mentálne postihnutých ľudí. Hudobným hosťom podujatia, ktoré sa bude konať v Sokolovňa pube v Trenčíne 16. októbra 2014 o 18.00 h je Zuzana Smatanová. Vstupenky je možné si zakúpiť v kancelárii Trenčianskej nadácie alebo v KIC na Mierovom námestí v Trenčíne.

Piatok 17. október 2014

• Žiaci základných škôl sa v piatok 17. októbra 2014 od 9.00 h budú môcť porozprávať so známou slovenskou spisovateľkou pre deti a mládež Gabrielou Futovou, pracovníčkou Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove. Nakoľko je počet miest obmedzený, účasť treba nahlásiť vopred. Kontakt: 032/7460715, deti@vkmr.sk. Miesto konania: Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, Hasičská 1, 1. posch.
  • V rámci Dňa otvorených dverí sprístupní svoje priestory pre verejnosť Centrum sociálnych služieb Lednické Rovne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.  Podujatie bude prebiehať v čase od 9.00 h do 17.00 h.
  • V Dome kultúry obce Kanianka sa uskutoční celoštátna prehliadka seniorského divadla  pod názvom „Festival Stanislava Chrena“. Podujatie bude prebiehať v piatok 17. októbra 2014 a sobotu 18. októbra 2014. Spoluorganizátorom je Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.
  • Podujatie „Senior záchranca“ organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi aj v obci Poruba, v budove Základnej organizácie jednoty dôchodcov Slovenska v piatok 17. októbra 2014 o 13.00 h. Cieľom podujatia je sprostredkovať seniorom vedomosti a zručnosti v prvej pomoci. Aplikácia v mobile, ktorá poradí ako postupovať pri záchrane života je vynikajúca vec najmä pre mladých. Je však využiteľná aj pre seniorov?

Sobota 18. október 2014

• Detský folklórny súbor Radosť si v sobotu 18. októbra 2014 pripomenie 40. výročie svojho založenia. Podujatie plné folklórnej hudby a tanca sa uskutoční v Posádkovom klube (ODA) v Trenčíne o 16.00 h.

Nedeľa 19. október 2014

• Spomienkovú slávnosť venovanú prof. PhDr. Rudolfovi Macúchovi organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v nedeľu 19. októbra 2014. Program bude prebiehať v v Bzinciach pod Javorinou od 9.30 h v Evanjelickom kostole a od 11. 00 h na Obecnom úrade.
  • Obec Opatovce nad Nitricou slávnostne odovzdá do užívania krytú tribúnu športovým priaznivcom a širokej verejnosti. Podujatie sa uskutoční na Futbalovom štadióne v Opatovciach nad Nitricou od 13.30 h. Na svoje si prídu nielen priaznivci futbalu, ale aj priaznivci umenia, nakoľko organizátori pripravili bohatý kultúrny program.