Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 46. týždni

Pondelok 10. november 2014

  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi organizuje náučné podujatie pri príležitosti Týždňa vedy a techniky na Slovensku zamerané na geologické vedy a s nimi súvisiace činnosti v múzeu Pokrok v múzeu: Geológia. Podujatie potrvá od od 10. novembra 2014 do 14. novembra 2014 (v čase otváracích hodín)
  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne na svojej pobočke na Hasičskej ulici organizuje o 16.00 h besedu Severovýchodná India a Bangladéš s cestovateľom, spisovateľom, dobrodruhom, couchsurferom Michalom Knitlom, ktorý prespáva u domorodcov, aby spoznal ich kultúru (nielen) o turisticky najmenej navštevovanom regióne Indie, kde boli ešte donedávna potrebné osobitné víza do každého štátu.

Utorok 11. november 2014

  • O 10.00 h sa uskutoční brífing k trom aktuálnym témam v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom v priestoroch Čachtického hradu. V prípade nepriaznivého počasia sa brífing uskutoční v priestoroch Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach.
  • Pri srbskej kaplnke na cintoríne pod Juhom sa uskutoční o 11.00 h Pietna spomienka obetiam vojen a ozbrojeného násilia.
  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi o 11.00 h a o 18.00 h organizuje v priestoroch na Košovskej ceste odborný seminár s historikom PhDr. Dušanom Kováčom, DrSc. Téma seminára: Otázka prvej svetovej vojny
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi organizuje v Dome kultúry Veľké Uherce 12. ročník regionálnej prehliadky voľno-časových aktivít seniorov Jeseň je dar. Podujatie začína o 13.00 h.
  • Centrum tradičnej kultúry v Myjave v Spoločenskej sále domu Samka Dudíka v Myjave pripravilo výstavu venovanú tradičnej paličkovanej čipky z Myjavska Krajnianska tylová čipka. Podujatie je finálnou aktivitou projektu "Vytvorenie nástrojového fondu pre realizáciu kurzov krajnianskej čipky", ktorý finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR. Vernisáž začína 11. novembra 2014 o 17.00 h  a výstava potrvá do 21. novembra 2014.

Streda 12. november 2014

  • V Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave sa uskutoční slávnostná akadémia k 70. výročiu založenia Gymnázia v Myjave.
  • Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne organizuje v priestoroch Okresného úradu v Trenčíne 26. Ročník výtvarnej súťaže Príroda, životné prostredie a deti. Akcia začína o 10.00 h a výstava potrvá do 12. decembra 2014.
  • Jednota dôchodcov na Slovensku Trenčín pozýva na seminár XXVIII. ročníka Akadémie tretieho veku, ktorý sa uskutoční od 13.30 h v Kultúrnom centre Stred Dlhé Hony Trenčín. Záujemcovia si budú môcť vypočuť prednášky na témy tykajúce diagnostiky a liečenia chorôb prostaty, rovnako ako aj prednášku na tému problematiky starnúcej populácie.

Štvrtok 13. november 2014

  • O 8.30 h sa na Strednej odbornej škole obchodu a služieb na  Jilemnického  ulici v Trenčíne  uskutoční 1. ročník krajskej bilingválnej súťaže MAJSTER RÉTOR - MASTER OF RHETORIC. Súťaž je určená všetkým stredoškolským študentom Trenčianskeho kraja, ktorí majú chuť ukázať svoje komunikačné schopnosti a pohotovosť nielen v slovenskom ale aj v anglickom jazyku.
  • Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja bude podpísané o 10.00 h Memorandum o spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom, zastúpeným Ing. Jaroslavom Baškom, predsedom TSK, Strednou priemyselnou školou, Bzinská, Nové Mesto nad Váhom, zastúpená Mgr. Petrom Rebrom, povereným riadením školy a SLOVENSKO-NEMECKOU OBCHODNOU A PRIEMYSELNOU KOMOROU, zastúpenou Dr. Guidom Glaniom, výkonným členom predstavenstva. Memorandum bude podpísané v rámci pilotného projektu duálneho vzdelávania.
  • Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Mesto nad Váhom pozýva na otvorenie Burzy informácii pre mladých, ktorá sa uskutoční v Spoločenskej sále MsKSS na Hviezdoslavovej ulici v Novom Meste nad Váhom v čase od 8.30 hod. do 12.00 h. Súčasťou podujatia bude aj pracovné rokovanie o 11.00 h na tému „Uplatnenie mladých ľudí na trhu práce po ukončení vzdelávania“.
  • Považská knižnica v Považskej Bystrici organizuje Štvrtkový podvečer o štúdiu a štipendiách do Škandinávie. Podujatie sa koná pri príležitosti Týždňa vedy a techniky, ide o  info-seminár a besedu so študentkami, ktoré študovali v Dánsku pre študentov a absolventov stredných a vysokých škôl, pedagógov a verejnosť so začiatkom  o 16.00 h.
  • Od 13. do 15. novembra sa uskutoční  pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Posádkovom klube Trenčín (bývala ODA) IX. ročník  festivalu dobrodružných filmov HORYZONTY. Hosťami sú Peter Valušiak, Jaro Sámela a Gábor Rakonczay. Pre viac info www.horyzonty.sk.

Piatok 14. november 2014

  • Slávnostná pedagogická rada sa bude konať o 9.00 h na Obchodnej akadémii Milana Hodžu v Trenčíne pri príležitosti 95. výročia založenia školy.
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi organizuje vo svojej sále Divertimento musicale - krajskú súťažná prehliadka komornej hudby - hosť: Adventure Strings) so začiatkom o 14.00 h a o 18.00 h.
  • Rímsko-katolícka cirkev – Farnosť Chynorany, Spoločenstvo Sv. Gabriel a Slovenská pošta a.s. organizujú inauguráciu poštovej známky „Vitráže obdobia romantizmu z emisného radu Vianoce“. Podujatie sa uskutoční 14. novembra 2014 o 14.30 h počas sv. omše vo farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Chynoranoch.

Sobota 15. November 2014

  • Komunálne voľby do orgánov samospráv miest a obcí sa konajú do 20.00 h. Volieb sa môže zúčastniť každý volič, ktorý je obyvateľom SR, má v danej obci, či meste trvalý pobyt a najneskôr v deň konania volieb dovŕšil 18 rokov.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK