Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 9. týždni

Pondelok 24. februára

  • Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravilo v Gazdovskom dvore – Turá Lúka až do 5. marca výchovno-vzdelávacie podujatie, zamerané na priblíženie tradičných fašiangových zvykov z Myjavska Fašiangy v Gazdovskom dvore 2014.

Utorok 25. februára

Streda 26. februára

  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi pripravuje vo svojich priestoroch o 16,00 h cestovateľskú prezentáciu Petra Hirscha o dlhej pešej púti z Dvora Králové nad Labem do Santiaga de Compostela, Ríma a Jeruzalema.

Štvrtok 27. februára

  • Kongregačná sála bývalého Župného domu v Trenčíne (Trenčianske múzeum) bude miestom konania prednášky Janky Karlíkovej a Jána Hanušina pre širokú verejnosť o histórii rieky Váh a jej prítokov na území Trenčína. Začiatok bude o 15,00 h.
  • V rámci prednášok na tému Tradičná slovenská samoliečiteľná metóda bude v priestoroch Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne pre záujemcov pripravená prezentácia knihy bádateľa Štefana Zakuťanského Samoliečiteľný pud (Samoliečba zápalových ochorení).
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi pripravilo koncert kapely Čertovi sústružníci so začiatkom o 18,00 h. V podaní talentovaných hudobníkov zaznejú v zaujímavých improvizáciách známe skladby slovenských i zahraničných autorov.

Piatok 28. februára

  • V Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi sa o 17,00 h uskutoční slávnostný večer s vyhodnotením najúspešnejších a jubilujúcich kolektívov a jednotlivcov v kultúre za rok 2013.

Sobota 1. marca

  • Trenčianske múzeum a SHŠ Wagus pripravuje v čase od 10,00 h do 16,00 h Fašiangy na hrade. Pre návštevníkov bude k dispozícii dobová kuchyňa a fašiangové špeciality hradnej kuchárky, ako aj zaujímavý sprievodný program – šerm, streľba, dobové remeslá i stará muzika. Vstupné bude 6 €, zľavnené (deti, študenti a ZŤP) 4 €. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia bude konať v interiéroch hradu.
  • Hvezdáreň v Partizánskom ponúkne vo svojich priestoroch o 16,00 h Stretnutie na orbite – prezentáciu, venovanú pobytu slovenského kozmonauta Ivana Bellu na palube orbitálnej stanice MIR. Nebude chýbať zaujímavý obrazový materiál a videoprojekcie.
  • V aule Okresného úradu v Považskej Bystrici sa o 16,00 h začne 3. ročník filmového festivalu Expedičná kamera, ktorý prinesie najlepšie filmy o cestovaní a športoch v prírode a tiež prezentáciu Marcela Šurku "Zbaľ sa a poď do Arménska". Na záver je pripravená tombola.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK