Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 4. týždni

Pondelok, 19. január 2015

  • V Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa o 10.00 h začne podujatie „Ľudovít Štúr mojimi očami“ - slávnostná prezentácia rovnomenného zborníka vydaného trenčianskou knižnicou pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľ. Štúra, za účasti spisovateľov, študentov, širšej verejnosti, predstaviteľov VÚC, autorov odborných štúdií a literárnych príspevkov. Podujatie organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Utorok, 20. januára 2015

Štvrtok, 22. januára 2015

  • Vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne (Hasičská ul. 1, 2. posch.) sa o 16.00 h uskutoční pravidelná diskusia s odborníkmi na podporu duševného zdravia pod názvom „Keď duša bolí...“, tento raz na tému: Kedy hovoríme o smútku? Kedy o zármutku? Prejavy osamelosti. Diskutuje: MUDr. K. Kusá. Podujatie organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • V Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne sa o 17.00 h začne stretnutie s akademickým sochárom Igorom Mosným a kurátorkami Alenou Hejlovou a Elenou Porubänovou. Podujatie je organizované pri príležitosti výstavy slovenského komorného sochárstva - TRENČÍN 2014, ktorá v galérii trvá do 8. februára. Podujatie bude spojené s komentovanou prehliadkou výstavy. Stretnutie je prvým z cyklu, ktorý pripravuje trenčianska galéria ako sprievodné podujatia ku krátkodobým výstavám. V rámci opakujúcich sa stretnutí budú mať návštevníci možnosť bližšie sa oboznámiť s tvorbou jednotlivých autorov. Cieľom podujatia je vytváranie "mostov" medzi návštevníkom a vystaveným dielom, ktoré pomôžu lepšie porozumieť súčasnému výtvarnému umeniu. Vstup na podujatie je zdarma. Podujatie organizuje Galéria Miloša A. Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Piatok , 23. januára 2015

  • V zasadacej miestnosti Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa o 10:00 h uskutoční pracovná porada riaditeľov kultúrnych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, na ktorej sa zúčastní aj predseda TSK Jaroslav Baška.
  • Vo Výstavnej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici (Ulica slovenských partizánov 1132/52, 2. poschodie) sa o 18.00 h uskutoční podujatie „Zbaľ sa a poď na potulky po Karpatoch“ - rozprávanie RNDr. Jozefa Šibíka, PhD. z Botanického ústavu SAV o druhom najrozsiahlejšom horskom celku Európy. Príroda, kultúra, história a špecifiká regiónov karpatského oblúka (Poľsko, Slovensko, Ukrajina, Rumunsko. Podujatie organizuje Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Handlovský banícky spolok spolu s mestom Handlová oragnizujú 8. ročník Handlovského šachtágu. Slávnosť, na ktorej sa prijímajú do stavu baníckeho noví členovia sa uskutoční v Dome kultúry mesta Handlová o 17:00 h.
  • V Dome kultúry Uhrovec sa o 19:30 h bude konať Uhrovský ples. Hlavným hosťom večera sú Cigánski diabli. O hudbu sa postará moravská cimbalovka Dolňáci z modré a skupina Starmania. Informácie  o voľných miestach môžete získať na Obecnom úrade v Uhrovci.

Sobota, 24. januára 2015

  • V kultúrnom dome Chocholná – Velčice sa o 16.00 h uskutoční Galavečer s Helenou Vrtichovou. Vystúpia deti z DD Trenčín – Zlatovce, DSS Adamovské Kochanovce, obce Chocholná – Velčice a spevácka skupina Studienka. Podujatie organizuje Občianske združenie Silnejší slabším v spolupráci s Obecným úradom Chocholná – Velčice.
  • Obec Veľká Hradná Vás pozýva na „Fašiangovú zabíjačku“, ktorá sa bude konať o 12:00 h. Predávať sa budú zabíjačkové špeciality majstra kuchára Daniela Faturu – kapustnica, pečené mäso, zabíjačková kaša, rezeň a studený zabíjačkový tanier.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK