Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 8. týždni

Pondelok, 16. február 2015

  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pri príležitosti 90. výročia založenia organizuje v pondelok 16. februára 2015 o 10:00h v kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja slávnostný galaprogram 90 rokov trenčianskej knižnice.
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, počas jarných prázdnin pripravuje tvorivé Remeselné dielničky tradičných ľudových i novších remeselných techník pre deti, mládež a dospelých. Dielničky prebehnú v termíne od 16. februára do 19. februára 2015 vždy v čase od 9:00 h do 12:00h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.
  • Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozýva na retrospektívnu výstavu víťazných a najlepších fotografií z letnej fotografickej súťaže na sídlisku Rozkvet s názvom FOTOROZKVET 2014.  Výstava prebieha do 13. marca 2015 vo výstavných priestoroch vo foyer kina Mier v Považskej Bystrici.
  • Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, organizuje vo Výstavnej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici v termíne od 16.2.2015 od 9:00h do 17.2.2015 do 12:00h podujatie s názvom Tvorivé prázdniny.
  • Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na celotýždňový cyklus podujatí pre prázdninujúce deti; tvorivé dielne, čítanie a počúvanie rozprávok, súťaže i rozmýšľanie pri rozličných hrách. Podujatie s názvom Jarné prázdniny 2015 sa uskutoční v termíne od 16. februára 2015 do 20. februára 2015 vždy v čase od 12:00h do 14:00h v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi.

Utorok, 17. február 2015

  • OZ Berkat a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, realizuje v rámci cyklu ŽiJeme zdravo premietanie krátkych filmov a diskusiu s hosťom Stanislavom Voskárom z MILSY Bánovce nad Bebravou. Podujatie s názvom Ozveny Jedného sveta v Prievidzi sa koná v utorok 17. februára 2015 o 17:30h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.
  • Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na Cyklus cestovateľských rozprávaní s názvom Za poznaním sveta: JAR, Lesotho a Svazijsko. Putovanie po Juhoafrickej republike a spoznávanie jej dvoch susedov - Lesotha a Svazijska z pohľadu gymnaziálneho pedagóga priblíži PaedDr. Bohdan Cagáň v utorok 17. februára 2015 o 17:00h v priestoroch Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi.
  • Od utorka 17. februára 2015 do 28. februára 2015  organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, v čase otváracích hodín tematickú výstavu, približujúcu deväť decénií trenčianskej knižnice v čase a priestore. Výstava 90 rokov trenčianskej knižnice prebieha v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Jaselskej ulici.

Streda, 18.február 2015

  • V stredu 18. februára 2015 od 9:00h do 15:00h Hornonitrianske múzeum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na prázdninovú tvorivú dielňu Krasoň krásavec v priestoroch Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi.
  • Trenčiansky samosprávny kraj organizuje prvé stretnutie projektovej rady pre projekt "Vytvorenie podmienok pre Deinštitucionalizáciu" zariadenia Domova sociálnych služieb Adamovské Kochanovce, ktoré sa koná v stredu 18. februára 2015 o 10:30h  priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Štvrtok, 19. február 2015

  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja,  a OZ Ars Vivendi - umenie žiť, pozývajú na diskusiu Keď jedlo plní neobvyklé úlohy. Diskusia s MUDr. T. Madleňákovou na tému porúch príjmu potravy, mentálnej anorexie a mentálnej bulímie či prejedania a hladovania prebehne vo štvrtok 19. februára 2015 o 16:00h vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici.
  • Organizácia postihnutých chronickými chorobami v Trenčíne organizuje Výročnú členskú schôdzu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 19. februára 2015 o 14:00h v Dopravnej akadémii na Školskej ulici v Trenčíne.

Piatok, 20. február 2015

  • OZ K-2000 - združenie na podporu kultúry hornej Nitry, Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, organizujú v piatok 20. februára 2015  o 17:00h slávnostný večer Kultúra 2014 v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi. Slávnostný večer bude spojený s poďakovaním a ocenením inštitúcií, kolektívov a jednotlivcov pôsobiacich v oblasti kultúry za rok 2014. Podujatie prebieha v spolupráci s Hornonitrianskym múzeom v Prievidzi a s Hornonitrianskou knižnicou v Prievidzi, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Sobota, 21. február 2015

  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, Občianske združenie Hornonitrie a obce pravnianskej doliny v rámci Zimných slávností Hornonitria pozývajú na prehliadku neprofesionálnych interpretov ľudovej hudby na počesť folkloristu Jozefa Strečanského pod záštitou starostu obce Martina Šujana. Podujatie s názvom Pamätnica Jozefa Strečanského sa koná v sobotu 21. februára 2015 o 15:00h v Kultúrnom dome Poluvsie.

Nedeľa, 22. február 2015

  • Obec Bzince pod Javorinou, Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Cetune, Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Novom Meste nad Váhom v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozývajú v nedeľu 22. februára 2015 o 14:00h do Kultúrneho domu Cetuna v Bzinciach pod Javorinou na Spomienkovú slávnosť pri príležitosti 70. výročia partizánskeho boja v Cetune.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK