Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Považskobystrický motocykel 2011

V sobotu 3. septembra 2011 sa uskutoční v Považskej Bystrici tretí ročník podujatia Považskobystrický motocykel. Organizátori podujatia Klub historických vozidiel Považie, Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a PX centrum pozývajú svojich priaznivcov a všetkých tých, ktorých zaujíma história motorizmu a kultúrne dianie v regióne na pešiu zónu pred Kino Mier, kde od 9.00 h sa budú schádzať účastníci stretnutia. Okrem zaujímavých rozhovorov a kultúrneho programu bude pripravená výstava športových motocyklov a prototypov zo zbierok Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici. Deti sa môžu zabaviť v tvorivých dielňach a vyskúšať si svoju kreativitu inšpirovanú motocyklami.

Zaujímavosťou aktuálneho ročníka bude rozšírenie trasy Manínskeho okruhu, ktorý sa prvý raz išiel v roku 1947. Motorizovaní účastníci absolvujú okruh cez Považskú Bystricu a priľahlé mestské časti, aby i tí obyvatelia, ktorí z rôznych dôvodov nemôžu prísť pred Kino Mier, ochutnali trocha z motoristickej atmosféry. Veď v minulosti k životu v tomto meste neodmysliteľne patril motocykel.

Tohoročnou ústrednou témou bude skúter Manet S-100, ktorý sa začal sériovo vyrábať v Považských strojárňach v roku 1958. Bol to motocykel, ktorý mal zvýšiť komfort jazdca a spolujazdca. V čase výroby patril k tzv. imidžovým motocyklom mládeže. Organizátori pozývajú všetkých k návšteve podujatia a vítaní sú i motorizovaní návštevníci na motocykloch vyrábaných v minulosti v Považských strojárňach, ktorí sa priamo na mieste môžu prihlásiť na Manínsky okruh.

Fotogaléria

Považskobystrický motocykel 2011
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK