Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prijímacie konanie na stredné školy pre školský rok 2015/2016

Prijímanie na vzdelávanie v stredných školách sa uskutočňuje podľa zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v súlade so zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákonom č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v znení neskorších predpisov.

Podmienkou prijatia uchádzača na vzdelávanie je, že uchádzač nie je žiakom inej strednej školy.

Kritériá na prijatie uchádzačov a zverejnenie informácií

  • Do 1. februára 2015 riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy, po vyjadrení rady školy a so súhlasom zriaďovateľa zverejnení kritériá prijatia na štúdium a termíny konania prijímacích skúšok v odboroch vzdelávania, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania.

Do 31. marca 2015 riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy, po vyjadrení rady školy a so súhlasom zriaďovateľa zverejnení kritériá prijatia na štúdium a termíny konania prijímacích skúšok v ostatných odboroch vzdelávania (vrátane gymnázií s osemročným štúdiom).

Viac informácií v dokumente na stiahnutie

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK