Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Soblahovský gulášový kotlík 2014 má víťaza

V nedeľu 17. augusta 2014 sa o jedenastej dopoludnia začal  tretí ročník vo varení gulášu na soblahovskom futbalovom ihrisku. Aj tento rok sa súťažilo vo varení klasického kotlíkového gulášu, ktorého základom muselo byť mäso hovädzie, bravčové alebo divina.

Už po minulé roky sa toto podujatie tešilo mimoriadnemu záujmu nielen zo strany súťažiacich, ale aj zo strany návštevníkov a milovníkov tohto jedla. Počas prvého ročníka v roku 2012 dokonca varilo aj družstvo z partnerskej poľskej obce Rudniky.  

Pre všetky súťažné družstvá platia vždy rovnaké pravidlá – musia si zabezpečiť všetky suroviny a náradie potrebné na uvarenie a servírovanie gulášu.  

„O tom, že Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) naozaj chutí a je krajom tisíc chutí, svedčia aj takéto milé podujatia, ktoré sa konajú po celom kraji,“ prihovoril sa hojnému počtu divákov a návštevníkov Jaroslav Baška, predseda TSK. V tejto súvislosti porozprával aj o pripravovanej Regionálnej kuchárke, ktorá ma zoskupiť tradičné recepty na regionálne špeciality z celého kraja chystaná k Vianociam 2014. Tromi špeciálnymi receptami  zo Soblahova prispela do pripravovanej publikácie aj starostka obce Eva Ďudáková.

Výbornú atmosféru na treťom ročníku Soblahovského kotlíka vytvorilo nielen nádherné počasie, ale aj vystúpenie folklórneho súboru Družba. Svoje víťazstvo v kulinárskom umení vo varení gulášu po tretíkrát potvrdil súťažný tím „Beťárov“.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK