Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výstava VINUM LAUGARICIO 2014

V areáli výstaviska Expo Center Trenčín sa vo štvrtok 4.12.2014, o 13.00 h uskutočnilo slávnostné otvorenie 10. ročníka medzinárodnej výstavy vína, vody a destilátov- VINUM LAUGARICIO. Zaujímavá výstava neunikla ani pozornosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, za ktorý sa v mene jeho predsedu Jaroslava Bašku zúčastnil riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici.

Cieľom podujatia je rok čo rok porovnávať kvalitu vín stredoeurópskeho regiónu so zvyškom sveta a pozdvihnúť výrobu i kultúru spotreby vína na Slovensku. Podľa slov generálneho riaditeľa výstaviska Expo Center Trenčín Pavla Hozlára: „Na Slovensku sa za posledné obdobie naozaj zvýšila kvalita vín. Vďaka vinárom, novým technológiám a výstave VINUM LAUGARICIO sa zvyšuje aj osveta konzumentov, ktorí sa viac zaujímajú o zdravotné účinky vín, učia sa ich degustovať.“

Súčasťou slávnostného otvorenia výstavy bolo vyhlásenie výsledkov a odovzdanie ocenení pre víťazov medzinárodnej prehliadky vín VINOFORUM 2014 a súťaže destilátov a ušľachtilých liehovín Šampión výstavy VINUM LAUGARICIO 2014.

Zaujímavosťou bolo aj oceňovanie tých, ktorí stáli pri zrode medzinárodnej výstavy VINUM LAUGARICIO. Poďakovanie patrilo Ing. Stanislavovi Kamenárovi, Ing. Františkovi Slezákovi, Ing. Emilovi Dobiášovi a Ing. Pavlovi Hozlárovi.

Návštevníci mali možnosť počas celej výstavy degustovať súťažné vzorky vína a destilátov vo verejnom degustačnom stánku. V Trenčíne sa tento rok predstavilo 79  firiem, ktoré vo svojich expozíciách prezentovali slovenské, české, rakúske, talianske, španielske vína a vína z ďalších krajín sveta. Medzi vystavovateľmi nechýbali ani výrobcovia destilátov a firmy ponúkajúce obalové i úžitkové sklo a doplnkový sortiment pre vinárov.

Novinkou tohtoročnej výstavy VINUM LAUGARICIO bola štvrtková aukcia vzácnych vín a pre návštevníkov denná tombola. Nechýbala ani gastro zóna s pochutinami k degustácii. Degustácia vín sa tento rok konala formou žetónov.

autor: RM

Fotogaléria

Výstava vinum laugaricio 2014 - 1
Výstava vinum laugaricio 2014 - 2
Výstava vinum laugaricio 2014 - 3
Výstava vinum laugaricio 2014 - 4
Výstava vinum laugaricio 2014 - 5
Výstava vinum laugaricio 2014 - 6
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK