Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 13. týždni

Pondelok 24. marca

  • V Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne sa o 10,00 h uskutoční slávnostné odovzdávanie ocenenia "Vynikajúci pedagóg Trenčianskeho kraja 2014“. Slávnostné podujatie pri príležitosti Dňa učiteľov spoločne pripravil Trenčiansky samosprávny kraj a Okresný úrad Trenčín - odbor školstva. Desiatim pedagógom v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja ocenenie odovzdá predseda TSK Jaroslav Baška a trinásť pedagógov zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti OÚ Trenčín ocení prednosta Okresného úradu Trenčín Štefan Bohúň. Na podujatí bude prítomný minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič.

Utorok 25. marca

  • V súčasnom období vrcholí príprava programových dokumentov SR na čerpanie Európskych štrukturálnych a investičných fondov v rokoch 2014-2020, hlavne Intregrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý je zameraný na potreby regionálnej a miestnej samosprávy. Nástrojom implementácie tohto programu budú Regionálne integrované územné stratégie (RIUS). TSK bude plniť úlohu koordinátora pri príprave RIUS. O 10,00 h sa v kongresovej sále TSK uskutoční pracovné stretnutie zástupcov miestnej a regionálnej samosprávy k príprave RIUS na území TSK, zamerané na informovanie o IROP a RIUS a na prípravu Partnerstva pre RIUS.

Streda 26. marca

Štvrtok 27. marca

  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne o 9,00 h privíta účastníkov krajského semifinále celoslovenskej súťaže Jazykový kvet v prednese poézie, prózy a drámy v rôznych jazykoch. Súťaž je určená pre deti a mládež od 4 do 19 rokov. Celoslovenské finále bude 9. mája v Nitre.
  • V sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi sa o 9,00 h začnú Rozhovory o prírode 2014, určené pre žiakov ZŠ a SŠ. Témou bude voda a jej význam pre biotu, brehové porasty, spôsob regulácie riek a podobne.
  • Spoločnú výstavu neprofesionálnej výtvarníčky Tatiany Dzurendovej a umeleckého rezbára Michala Bartu Tiché rozhovory otvoria o 16,00 h v Galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi. Výstava je tichým dialógom oboch výtvarníkov o spoločnom predmete ich umeleckého záujmu – o prírode.

Piatok 28. marca

Sobota 29. marca

  • Deti deťom je názov regionálnej prehliadky detských ľudových hudieb, speváckych skupín a sólistov spevákov a inštrumentalistov, ktorá sa bude konať v sále RKC v Prievidzi od 12,00 h.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK