Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 16. týždni

Pondelok 14. apríla 2014

  • Na Trenčianskom hrade sa pod záštitou predsedu TSK Jaroslava Bašku uskutoční Deň otvorených dverí. O 10,00 h župan slávnostne uvedenie do života nový propagačný materiál Trenčianskeho samosprávneho kraja TURISTICKÝ DENNÍČEK (alebo detský sprievodca po Trenčianskom kraji), určený predovšetkým žiakom 4. a 5. ročníkov základných škôl. Pre deti ZŠ z celého kraja bude pripravený zaujímavý program. Hrad bude sprístupnený od 9,00 h do 16,30 h.
  • V Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi bude od 14. 4. do 16. 4. pod názvom Vandrovalo vajce 4. ročník celoslovenskej súťaže o najkrajšie diela krasličiarok a krasličiarov, ktorí sa niektorej z techník výroby a zdobenia kraslíc venujú viac ako tri roky. Prehliadka bude spojená s hlasovaním návštevníkov o najkrajšiu vystavenú kraslicu a s tvorivými dielňami pre širokú verejnosť pod vedením ľudových umelkýň Ľudmily Bátorovej a Jany Slošiarovej.

Utorok 15. apríla

  • V Zlíne sa uskutoční spoločné rokovanie Rady Zlínskeho kraja s predstaviteľmi Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne sa o 16,00 h začne diskusia s Máriou Zárišovou o zdravom životnom štýle. O modernej a tradičnej čínskej medicíne porozpráva ďalej Juraj Portašík.

Štvrtok 17. apríla

  • V priestoroch kina Mier v Považskej Bystrici sa o 11,00 h pod záštitou primátora mesta Karola Janasa bude konať inaugurácia dvoch poštových známok z emisného radu Technické pamiatky, Historické motocykle s motívmi motocyklov zo zbierok Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici. Záujemcovia si tu budú môcť známky zakúpiť a opečiatkovať v príležitostnej poštovej priehradke.
  • Milovníci jazzovej hudby môžu o 18,00 h navštíviť koncert mladých hudobníkov v rámci koncertného cyklu Štvrtok? Jedine koncert! Vystúpenie jazzového zoskupenia sa uskutoční v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi. Návštevníkov čakajú predveľkonočné jazzové a popove interpretácie v zaujímavých aranžmánoch.

Nedeľa 20. apríla

  • Na hole, ovenky, na hole... je názov slávnostného programu pri príležitosti 15. výročia vzniku detského folklórneho súboru Dúbravček, ktorý pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v KD Plevník – Drienové. Program sa začne o 15,00 h.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK