Prehľad očakávaných udalostí v 19. týždni

Pondelok 5. mája

• Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a predseda Správnej rady Ústavu pamäti národa Ondrej Krajňák odovzdajú v kongresovej sále TSK dekréty veteránom protikomunistického odboja z Trenčianskeho kraja. Slávnostný akt sa začne o 10,00 h.
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi pripravilo o 15,00 h v ZO Jednoty dôchodcov na Slovensku v Jalovci diskusiu s preventistkou Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi Danielou Preťovou s mnohými aktuálnymi témami a dôležitými radami pre seniorov.
  • V Galérii Regionart pri RKC v Prievidzi sa o 17,00 h uskutoční vernisáž výstavy z tvorby výtvarníka, keramikára, divadelníka, jachtára a pedagóga z Veľkých Bielic Štefana Janca.

Utorok 6. mája

• Slovenská obchodná a priemyselná komora – Trenčianska regionálna komora, organizuje za prítomnosti trenčianskeho župana o 9,00 h v hoteli Elisabeth Trenčín Klub SOPK s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušanom Čaplovičom. Témou stretnutia bude reforma odborného vzdelávania, vedomostná budúcnosť Slovenska, efektívnosť/neefektívnosť zosúladenia vzdelávania s potrebami trhu práce.
  • Predseda TSK Jaroslav Baška prijme hejtmana Juhomoravského kraja Michala Hašeka. Celodenný program otvorí o 10,00 h pracovné rokovanie na Úrade TSK.
  • V pravidelnom premietaní dokumentov Dozvuky Jedného sveta  predstavia o 18,00 h v sále RKC Prievidza film Ľadová rovnováha.

Streda 7. mája

• V priestoroch TSK sa o 9,00 h začne odborný seminár Cyklistická infraštruktúra, ktorý sa uskutoční v spolupráci s Mobile 2020, Central MeetBike, Central Europe, regionálnym enviromentálnym centrom a Výskumným ústavom dopravným. Účastníci seminára budú okrem iného hovoriť o výsledkoch projektu Mobile v 11 krajinách za 3 roky trvania a o možnostiach vývoja cyklodopravy.
  • Je naozaj máj lásky čas? Diskusiu a prezentáciu vlastnej tvorby na túto tému pripravil pri príležitosti Dňa poézie literárny klub Omega pri Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne v Mestskej veži Trenčín o 16,00 h.

Štvrtok 8. mája

• Na letisku v Prievidzi slávnostne ukončia medzinárodné plachtárske preteky FCC GLIDING 2014 a odovzdajú ceny, medzi nimi aj pohár predsedu TSK za najlepší športový výkon.

Piatok 9. mája

• V Nitrianskom Pravne a okolitých obciach sa o 18,00 h začne dvojdňový celoslovenský festival zábavného divadla Divadelná jar Jána Roháča. Hlavným hosťom festivalu bude Zuzana Krónerová.

Sobota 10. mája

• Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, Kultúrne centrum mesta Bojnice a Mesto Bojnice organizujú na Hurbanovom námestí v Bojniciach dvojdňový festival ľudového umenia a remesiel 19. Dni majstrov Trenčianskeho kraja. Od 9,00 h je pripravený remeselný jarmok a prezentácia tradičných ľudových remesiel, vystúpenie slovenských gajdošov a zaujímavý kultúrny program.
  • V amfiteátri na vrchu Roh  o 14,00 h otvoria Podjavorinské folklórne slávnosti. Ich súčasťou bude okrem vystúpení folklórnych súborov aj prezentácia ľudových remesiel a atrakcie pre deti. V Lubine – Miškech Dedinke sa o 19,00 h začne v bistre Tri sestry ľudová veselica.