Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 5. týždni

Pondelok, 27. januára

  • Predseda TSK J. Baška zavŕši v Ilavskom okrese cyklus návštev stredných škôl. Sprevádzať ho budú aj poslanci Zastupiteľstva TSK z tohto okresu.

Streda, 29. januára

  • Regionálne kolo v prednese povestí žiakov základných škôl Šaliansky Maťko sa začína o 8.30 h v Centre voľného času Spektrum v Prievidzi.

Štvrtok, 30. januára

  • Na jubilejnom 20. ročníku medzinárodného veľtrhu ITF Slovakiatour sa predstaví aj TSK v osobitnej expozícii. Slávnostne ju otvorí predseda TSK J. Baška o 12.00 hod v hale B2. Veľtrh potrvá až do nedele 2. februára 2014.
  • V priestoroch Fakultnej nemocnice v Trenčíne o 10.00 h slávnostne otvorí rektor TNUAD Jozef Habánik a riaditeľ FN Ján Dubovský nové vedecko-výskumné pracovisko Hyperbarickej oxygenoterapie.
  • Historické putovanie Po stopách dávnej minulosti s manželmi Dvořákovcami sa začína v kongregačnej sále Trenčianskeho múzea o 16. 00 h. Pavel Dvořák predstaví 6. zväzok edície Stopy dávnej minulosti, Daniela Dvořáková pokrstí Knihu Barbora Celiská, čierna kráľovná, ktorá zachytáva životný príbeh uhorskej, rímsko-nemeckej a českej kráľovnej, ktorej dal Žigmund Luxemburský na Trenčianskom hrade postaviť palác.

Sobota, 1. februára

  • Zimné slávnosti Hornonitria otvoria o 16.00 h v obecnom úrade v Nitrianskom Pravne. Súčasťou bude aj vernisáž výstavy Drevená hračka pod záštitou starostu obce Ing. Jozefa Balčiráka.
  • Folklórny festival s ľudovou veselicou a sprievodom fašiangových masiek Zimné slávnosti folklóru sa začína o 18.00 h v Kultúrnom dome v Pravenci pod záštitou starostu obce Róberta Mikulášika.
  • Prezentácia Kozmonautika v roku 2014 sa začína o 16.00 h vo Hvezdárni v Partizánskom. Program je venovaný 15. výročiu prvého letu kozmonauta Ivana Bellu do vesmíru. V prípade jasného počasia bude súčasťou podujatia aj pozorovanie Jupitera a objektov zimnej hviezdnej oblohy.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK