Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky kraj rozdelí v roku 2016 viac peňazí na verejnoprospešné projekty

Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) 23.novembra 2015 schválilo vyrovnaný rozpočet, v ktorom plánuje v rámci svojho dotačného systému (VZN č. 13/2014 o dotáciách) prerozdeliť oproti roku 2015 o 50 tis. Eur viac. Schválená suma na rok 2016 je vo výške 250 tis. Eur. Žiadateľmi môžu byť právnické osoby na území Trenčianskeho kraja, ktorých zakladateľom nie je Trenčiansky samosprávny kraj, (občianske združenia, neziskové organizácie, záujmové skupiny a pod.), fyzické osoby - podnikatelia na území TSK.

Schválená suma na rok 2016 je vo výške 250 tis. Eur. Žiadateľmi môžu byť právnické osoby na území Trenčianskeho kraja, ktorých zakladateľom nie je Trenčiansky samosprávny kraj, (občianske združenia, neziskové organizácie, záujmové skupiny a pod.), fyzické osoby - podnikatelia na území TSK.

Žiadosti je možné podávať od 1. januára 2016 do 30. septembra 2016.

Podmienkou pridelenia dotácie je, aby boli projekty zamerané na podporu všeobecne prospešných služieb, všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov, na podporu podnikania a zamestnanosti. Hlavnými kritériami pri rozhodovaní o pridelení dotácie je podpora spoločenských akcií, resp. programov rozvoja, ktoré sa podieľajú na prezentácii samosprávneho kraja, šíria jeho pozitívny obraz v rámci Trenčianskeho kraja, Slovenska a najmä zahraničia. Všetky potrebné tlačivá sú dostupné na stránke www.tsk.sk v sekcii financie.

Dotačný systém prešiel koncom minulého roka zmenami v súlade s prioritami kraja. Stal sa transparentnejším, ústretovejším k žiadateľom, zároveň aj prísnejším v kontrole vo vyúčtovaní. O dotácii do 1 500 Eur rozhoduje po preverení všetkých náležitostí a príloh predseda TSK a o dotácii nad túto čiastku do maximálnej výšky 3 300 Eur rozhoduje komisia menovaná predsedom TSK a schvaľuje ju predseda TSK.

V roku 2015 TSK vyhovel spolu 177 žiadateľom a prerozdelil celkovo 200 tis. Eur na verejnoprospešné projekty v oblasti uchovávania kultúrneho dedičstva, podpory športu a vzdelávania pre všetky generácie obyvateľov kraja vo svojich deviatich okresoch.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK