Najťažšie preteky na Považí zdolal prvýkrát aj trenčiansky župan

Tretí ročník Champion Race prilákal v sobotu 19. augusta 2017 na futbalové ihrisko v Nemšovej - časti Ľuborča (okres Trenčín) 340 nadšencov cross-fitovej trate, ktorá preverila ich fyzické a psychické možnosti. Počty prihlásených sa pritom každým rokom zvyšujú.

Pod organizáciu pretekov sa už tretíkrát podpísalo občianske združenie Champion Club, ktoré na trati pripravilo pre súťažiacich množstvo rôznych prekážok. „Trať je koncipovaná zo všetkého, čo celý rok trénujeme, od výpadov cez prehadzovanie ťažkých pneumatík, cviky na brucho, šplh, preskoky, šprinty do kopca, veľké záťaže a 60 kg siahovice. Je tu cez 30 typov prekážok, ktoré vás preveria, či už z kondície alebo sily,“ komentoval predseda Champion Clubu Oliver Vavro. Preteky ľuďom prinášajú radosť, pretože môžu zúročiť svoje natrénované schopnosti, no hlavne si môžu dokázať, či na jeho zdolanie majú. Víťazom pritom nebol najrýchlejší v cieli, ale všetci, ktorí pretek zdolali. Každý z účastníkov si preto domov odniesol pamätnú medailu spolu s pamätným tričkom s logom Champion Race.

Najťažších prekážkových pretekov na Považí sa prvýkrát zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý trať zdolal v štartovacej vlne spolu s podpredsedom TSK Richardom Takáčom, predsedom Champion Clubu a zamestnancami Úradu TSK. „Chcem poďakovať chalanom z občianskeho združenia Champion Club, ktorí pripravili preteky na profesionálnej úrovni. Pretekov sa zúčastnilo veľa športovcov, ktorí robia niečo pre svoje telo, a tak ho udržiavajú v kondícii,“ uviedol po preteku trenčiansky župan Jaroslav Baška. Organizátorom odovzdal aj darček v podobe 7 kg lopty a symbolický šek. Podujatie zo svojho dotačného systému podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Muži aj ženy si mohli preveriť svoje sily v dvoch kategóriách. Prvou z nich bola kategória „Cukrík“, ktorá merala približne 5,3 km. Na druhú kategóriu s názvom „Rotvajler“ v dĺžke cez 10 km si trúfli športovci, ktorí sa na ňu poctivo pripravovali. Podujatie malo aj sociálny charakter. Výťažok zo štartovného spolu s dobrovoľnými príspevkami poputuje trom vybraným rodinám.

autor: bj