Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prebieha výzva na predkladanie projektových zámerov na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu jaslí

Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky (SR) vyhlásilo začiatkom júla 2018 prvú výzvu na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu jaslí. Podpory sa dočkajú aj projekty zamerané na zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov.

Ministerstvo spustením výzvy reaguje na nedostatok miest v jasliach i na neustále sa zvyšujúce kvalitatívne nároky zariadení, ktoré poskytujú starostlivosť o deti do 3 rokov. Výzva je súčasťou Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a jej cieľom je prispieť k zosúladeniu rodinného a pracovného života prevažne matiek. „Žiadať o finančný príspevok z IROP-u môžu obecné, mestské i krajské samosprávy či neziskové organizácie. Pre územie Trenčianskeho samosprávneho kraja je z európskych peňazí vyčlenených 1,4 milióna eur. Okrem modernizácie a rekonštrukcie už existujúcich jaslí je výzva zameraná aj na budovanie úplne nových zariadení. Podpory sa súčasne dočkajú aj projekty zamerané na zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov jednotlivých jaslí,“ priblížila vedúca Oddelenia riadenia a koordinácie na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Silvia Kotrhová.

Posudzovanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP) prebieha dvojkolovo, pričom žiadatelia musia najskôr predložiť formulár projektového zámeru na Trenčiansky samosprávny kraj na Odbor sprostredkovateľského orgánu pre IROP. Následne TSK projektový zámer posúdi a vydá žiadateľovi tzv. hodnotiacu správu s pozitívnym alebo negatívnym hodnotením. Táto správa je zároveň jednou z povinných príloh žiadostí o NFP. Oprávnenosť žiadateľa, ako aj iné podmienky sú zahrnuté vo výzve. Záujemcovia svoje žiadosti môžu podávať do 10. septembra 2018.

autor: mp

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK