Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

So žiadosťami o eurofondy Informačno-poradenské centrum v Trenčianskom kraji pomáha už dva roky

Efektívne informovanie o európskych štrukturálnych a investičných fondoch v kraji. Aj to patrilo k hlavným cieľom projektu vytvorenia Integrovanej siete informačno-poradenských centier (IPC). V sídle župného úradu vzniklo IPC 25. júla 2016, slávnostne otvorené bolo v októbri 2016 ako druhé centrum na Slovensku.

Už dva roky dennodenne poskytujú zamestnanci Informačno-poradenského centra TSK verejnosti, prijímateľom i žiadateľom včasné, aktuálne, komplexné a presné informácie. Osobné, telefonické a e-mailové konzultácie s nimi sú možným žiadateľom či prijímateľom v priestoroch župného úradu na 7. poschodí k dispozícii minimálne 40 hodín týždenne. „Okrem toho IPC TSK vedie databázu záujemcov o európske štrukturálne a investičné fondy, ktorým posiela informácie podľa oblasti záujmu, spolupracuje pri príprave a organizácii informačných aktivít, seminárov a školení, vykonáva prieskumy v súvislosti s fondmi EÚ na území kraja, prípadne vykonáva ďalšie informačné aktivity,“ uviedla Katarína Vavríková, koordinátorka IPC TSK s tým, že v ich databáze záujemcov o EŠIF sa k dnešnému dňu nachádza viac ako sedemstovka subjektov.

Okrem toho poskytlo IPC TSK počas dvoch rokov bezplatné poradenstvo prostredníctvom 220 konzultácií. Ďalším spôsobom, ako poskytnúť rady týkajúce sa čerpania eurofondov čo možno najväčšej skupine žiadateľov a prijímateľov, boli informačné semináre. Tých počas dvoch rokov zorganizovalo Informačno-poradenské centrum TSK presnú tridsiatku. Zúčastnilo sa ich okolo 800 potenciálnych žiadateľov o európske štrukturálne a investičné fondy, zväčša predstaviteľov obcí či organizácií v pôsobnosti samospráv.         

Potrebujete poradiť so správnym vyplnením žiadosti o nenávratný finančný príspevok a neviete ako na to? IPC TSK je tu pre verejnosť od pondelka do piatka. Obrátiť sa na jeho zamestnancov môžete osobne, telefonicky i prostredníctvom e-mailovej adresy ipc@tsk.sk.

Viac informácií nájdete na tejto adrese: https://www.tsk.sk/informacno-poradenske-centrum-pre-uzemie-trencianskeho-kraja.html?page_id=323096.  

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK