Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska električka vyšla na koľaje prvýkrát v tomto roku s rekordným počtom cestujúcich

Trenčianska elektrická železnica (TREŽ n. o.) vstúpila od obnovenia svojej prevádzky do svojho štvrtého ročníku. Urobila tak s rekordným počtom návštevníkov. Električkou sa na sviatok Troch kráľov previezla takmer tisícka cestujúcich.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) aj v roku 2018 finančne podporí jazdu električky na šesť kilometrovej dlhej trati vedúcej z Trenčianskej Teplej do kúpeľného mesta Trenčianske Teplice. Štvrtý rok prevádzky s finančnou podporou TSK otvorila TREŽ, n. o., už tradične 6. januára 2018 nostalgickou Trojkráľovou jazdou električky. Počasie celý deň pripomínalo skôr jar ako zimu, čo sa veľmi pozitívne podpísalo aj na celkovej účasti. „Na prvý odchod električky sme museli nasadiť aj náš autobus, ktorý električku sprevádzal, keďže prišlo naozaj veľké množstvo návštevníkov,“ uviedol Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n.o.

Tohtoročnej prvej jazdy električky sa zúčastnilo presne 959 osôb, čo predstavuje viac ako dvojnásobný nárast oproti rovnakému výjazdu električky z minulého roka, kedy sa električkou previezlo 400 cestujúcich. Ide o nadpriemerný počet prevezených návštevníkov v tomto období. Počas celého podujatia návštevníkov sprevádzali aj traja mudrci, ktorí sa starali o sprievodný program a pre deti mali pripravené vedomostné súťaže. „Počasie a možno aj zatvorené obchodné reťazce prilákali na električku množstvo návštevníkov, čo nás veľmi potešilo. Atmosféra bola vynikajúca, deti boli vedomostne zdatné, spoločne aj s ich rodičmi sme diskutovali o rôznych témach. Už sa tešíme na ďalšiu jazdu električky, ktorá sa uskutoční 3. februára 2018 pri príležitosti polročného vysvedčenia,“ doplnil Dušan Nosál.

Tak ako po minulé roky, sú aj počas roka 2018 naplánované obľúbené tematické jazdy električky i jej pravidelná letná prevádzka. Všetci ste na zaujímavé, zábavné a poučné jazdy Trenčianskou električkou srdečne vítaní.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK