V rámci 31. ročníka Akadémie tretieho veku si vysvedčenie prevzalo 150 seniorov

V polovici júna 2018 sa záverečného seminára a slávnostného ukončenia 31. ročníka Akadémie tretieho veku (ATV) v priestoroch Kultúrneho centra Stred Dlhé Hony v Trenčíne zúčastnilo 142 poslucháčov a hostí.

Seminár tradične otvorila prvá podpredsedníčka Rady ATV Anna Pinďáková a privítala pozvaných hostí na slávnostnom akte ukončenia prednáškového roku 31. ročníka ATV. So želaním ďalších úspešných rokov sa prítomným krátko prihovoril rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a poslanec Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jozef Habánik. Svoje poďakovanie za pozitívny príklad pre mladých smerovala vedomostichtivým poslucháčom aj verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová.

Na záverečnom seminári ukončila svoju prácu vo funkcii predsedníčky Rady ATV doktorka Terézia Drobná, ktorá sa vo svojom príhovore nezabudla poďakovať členom výboru Základnej organizácie (ZO) 02 Trenčín a členom Rady ATV za vykonávanú prácu. Slová uznania a vďaky smerovali aj na jej adresu. „S Akadémiou prežila 31 rokov, bola pri jej založení až dodnes a odviedla veľký kus odbornej i záslužnej práce, za čo jej patrí veľká vďaka,“ uviedla Anna Pinďáková. Lekárka Terézia Drobná bola v mene poslucháčov, členov výboru ZO 02 Trenčín a Rady ATV ocenená za svoju prácu pamätným listom, kyticou kvetov a veľkým potleskom. Na poste ju vystriedala bývalá riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Celestíny Šimurkovej v Trenčíne Janka Gugová. „Prevziať žezlo po takých hodnotných ľuďoch nebude ľahké, ale vynasnažím sa, aby Akadémia tretieho veku úspešne fungovala ďalej,“ vyjadrila sa Janka Gugová po prevzatí funkcie.

Zhodnotenie školského roka 2017/2018 si vzala na starosť prvá podpredsedníčka Rady ATV. Za celý školský rok sa všetkých seminárov ATV zúčastnilo 190 poslucháčov, osvedčenie o absolvovaní dostalo 150 z nich[1]. Zaujímavé prednášky prišlo v ukončenom školskom roku odprednášať 21 fundovaných lektorov bez nároku na honorár. Repertoár v rámci kultúrneho programu predviedlo 8 speváckych a tanečných súborov a jednotlivcov.

Záštitu nad 31. ročníkom prevzali Trenčiansky samosprávny kraj a mesto Trenčín, ktorí na fungovanie a ukončenie školského roku prispeli aj finančnou čiastkou. Spomienky na ukončený ročník boli zhodnotené v Informačnej ročenke, ktorú na záverečnom seminári slávnostne pokrstili lupienkami ruží. Publikáciu dostane každý poslucháč a zainteresované orgány a inštitúcie na otváracom seminári 32. ročníka ATV. Slávnostné otvorenie je na pláne v stredu 12. septembra 2018.

Informácie a fotografie poskytla Anna Pinďáková, prvá podpredsedníčka Rady ATV.

[1] Osvedčenie o absolvovaní dostal každý absolvent, ktorý sa z 10 seminárov zúčastnil na aspoň šiestich

autor: bj