Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Víkend v Trenčianskom kraji ovládli fašiangy, zabíjačkové špeciality a masky

V poradí druhý februárový víkend priniesol verejnosti poslednú možnosť užiť si poriadnu fašiangovú zábavu spojenú so zabíjačkou, sprievodom masiek a pochovávaním basy. Od stredy 14. februára 2018 totižto začína obdobie pôstu.

Fašiangy v roku 2018 sa radia medzi tie kratšie, keďže toto obdobie bujarých zábav, trvá len 38 dní. Od 14. februára 2018 vystrieda fašiangy 40-dňový pôst. Mestá, obce alebo združenia mali tak tento víkend poslednú možnosť pripraviť si pre verejnosť fašiangovú zábavu s tradičnou zabíjačkou, sprievodom masiek či pochovávaním basy. Túto možnosť využili aj v obciach Dolná Poruba, Omšenie a Ladce, kde na fašiangy zavítal aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Fašiangy sú dlhoročná tradícia, ktorá nejakým spôsobom charakterizuje nás Slovákov. Zavítal som do viacerých obcí v Trenčianskom kraji, kde som mal možnosť vidieť ako sa ľudia dobre zabávajú. Ďakujem všetkým, ktorí fašiangy pre občanov pripravili, pretože to nie je jednoduché. Ja si z detstva na fašiangy spomínam veľmi dobre, vždy po obci išiel sprievod  masiek a panovala skvelá zábava.“

Fašiangové posedenie si pre svojich členov pripravila aj Základná organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých č. 1 Prievidza (ZO SZZP). Toto občianske združenie združuje zdravotne postihnutých už viac ako 30 rokov. Na fašiangovom posedení boli okrem trenčianskeho župana prítomní aj poslanci Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja Richard Takáč, Jozef Stopka a Mohamed Hemza.

 

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK