Novému ihrisku sa tešia už aj študenti Gymnázia V.B. Nedožerského v Prievidzi a SOŠ v Partizánskom

Ako krajská samospráva informovala v predchádzajúcich dňoch, študenti niektorých stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa môžu tešiť novým multifunkčným ihriskám. V poradí druhé, resp. tretie ihrisko slávnostne otvorili vo štvrtok 6. októbra 2016 na Gymnáziu V.B. Nedožerského v Prievidzi a v piatok 7. októbra 2016 na Strednej odbornej škole (SOŠ) v Partizánskom. Celkovo je na pláne otvorenie, resp. dobudovanie 9 multifunkčných ihrísk na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.

Nové ihriská a ich význam pre stredoškolákov ocenil aj trenčiansky župan Jaroslav Baška: ,,Slávnostne sme otvorili v poradí druhé a tretie multifunkčné ihrisko na Gymnáziu V. B. Nedožerského v Prievidzi, resp. na SOŠ v Partizánskom. Ako sa hovorí -v zdravom tele zdravý duch, preto si myslím, že takáto podpora TSK prispeje k tomu, aby sa deti mohli aktívne zapájať do športovania počas hodín telesnej výchovy.“ Predseda TSK zároveň upozornil a vyslovil želanie, aby ihrisko v budúcnosti slúžilo nielen pre potreby škôl a ich žiakov, ale aj širokej verejnosti.

Na slávnostnom otvorení ihrísk nechýbala vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková, vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová a vedúci Odboru investícií, životného prostredia a vnútornej prevádzky Úradu TSK Rastislav Šepták. V Prievidzi si prišiel nové športové priestory pozrieť aj podpredseda TSK Richard Takáč spolu s poslancami Zastupiteľstva TSK z prievidzského regiónu, v Partizánskom bol na ihrisko zvedavý primátor mesta Jozef Božik, ktorý je zároveň poslancom Zastupiteľstva TSK a spolu s ním boli prítomní aj ďalší krajskí poslanci z okresu Partizánske.

Tieto viacúčelové ihriská, ktoré budú môcť študenti využívať v rámci hodín telesnej výchovy, svedčia o významných investíciách kraja do stredného školstva v posledných rokoch. Investícia kraja do jedného ihriska s rozmermi 42 x 22 m sa pohybuje okolo 115 tisíc Eur s DPH. V kalendárnom roku 2016 by mali byť skolaudované a následne slávnostne otvorené ešte 3 multifunkčné ihriská, konkrétne v Púchove, v Považskej Bystrici a v Dubnici nad Váhom.

autor: pš