Prehľad očakávaných udalostí v 30. týždni

Pondelok, 25. júl 2016

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva v pondelok  25. júla 2016 a vo štvrtok 28. júla od 10.00 h do 16.00 h navštíviť Letnú čitáreň vo dvore Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Jaselskej ulici. Vyskúšajte si čítanie kníh, novín, časopisov pod holým nebom v centre Trenčína. Letná čitáreň bude otvorená do 8. septembra 2016.

V pondelok 25. júla 2016 o 17.00 h pozýva Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja všetkých záujemcov o IT, systém Windows a iné IT technológie na podujatie Windows 10 – čas sa kráti.... Podujatie sa uskutoční v priestoroch knižnice na Hasičskej ulici na druhom poschodí.

Utorok, 26. júl 2016

Letný tvorivý workshop Vráťme sa dopredu: Abstraktné umenie 2 organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v utorok 26. júla 2016 o 16.00 h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.

V rámci prípravy cyklostratégie Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje Odbor investícií, životného prostredia a vnútornej prevádzky Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja prezentáciu dokumentu Stratégia využitia potenciálu Trenčianskeho samosprávneho kraja pre rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Táto prezentácia sa uskutoční v utorok 26. júla 2016 o 9.00 h na Úrade TSK v Kongresovej sále na 2 nadzemnom podlaží.

Streda, 27. júl 2016

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v stredu 27. júla 2016 od 10.00 h do 12.00 h na letnú tvorivú dielňu Lapený/í v klepetách. Prázdninové stredy v múzeu môžete zažiť v priestoroch Hornonitrianskeho múzea.

Od stredy 27. júla 2016 do 6. septembra 2016 sa môžu tešiť nielen deti na hračky majstrov rezbárov a ďalších tvorcov drevených hračiek zo Slovenska a zahraničia, pretože Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, organizuje Výstavu: Drevená hračka v Galérii Regionart pri  Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi v čase otváracích hodín.

Štvrtok, 28. júl 2016

Považská knižnica v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje literárny projekt Literárne Blues(nenie)/Cooltajner, v rámci ktorého dáva možnosť amatérskym poetom a prozaikom prezentovať vlastné texty pred verejným publikom. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 28. júla 2016 o 18.00 h v Cooltajneri – Považská Bystrica.

Slovenské banské múzeum a Expozícia uhoľné baníctvo na Slovensku pozývajú zažiť Prázdninové štvrtky v múzeu. Každý štvrtok počas prázdnin v čase od 9.00 h do 12.00 h. Tento štvrtok je na programe Prechádzka po náučnom chodníku. Zahrať sa a zasúťažiť si môžete v Slovenskom banskom múzeu v Handlovej.

Piatok, 29. júl 2016

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na Tvorivé dielničky pre deti: Diel(ň)a slávnych. Podujatie pre detičky a ich mamičky sa uskutoční v piatok 29. júla 2016 od 9.00 h do 11.00 h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi. Témou dielne bude Svätopluk I.: pletenie nielen prútov.

V piatok 29. júla 2016 o 17.00 h otvára Galéria Miloša A. Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja maliarsku výstavu Black and White or Die! a sochársku výstavu Dominik Monček. Výstavy, ktoré potrvajú do 4. septembra 2016, môžete navštíviť v Galérii Miloša A. Bazovského v Trenčíne.

V priestoroch Kursalónu v Trenčianskych Tepliciach v piatok 29. júla 2016 o 19.00 h slávnostne ukončia 1. týždeň 49. ročníka medzinárodnej adlerovskej konferencie a letnej školy ICASSI. Druhý týždeň slávnostne otvoria v nedeľu 31. júla 2016 o 20.00 h.

Folklórne podujatie tradičnej a ľudovej kultúry Letorosty spod Bradla sa uskutoční od piatku 29. júla 2016 do soboty 30. júla 2016 v amfiteátri Holotéch víška v Dolných Košariskách. Vystupovať budú folklórne skupiny Hájiček, Javorník, Podžiaran, žiaci ZŠ M. R. Štefaníka – Rosenka z Košarísk, ale aj sólisti.

Sobota, 30. júl 2016

Všetkých cyklistických nadšencov pozývame na 0. ročník cyklistických pretekov na Veľkú Javorinu STAR RACE 2016, ktorý sa uskutoční v sobotu 30. júla 2016 od 9.00 h z Trenčína. Podujatie sa koná v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V poradí 6. ročník súťaže v kosení trávy ručnou kosou Cigeľská kosa sa uskutoční v sobotu 30. júla 2016 o 9.30 h na futbalovom štadióne a priľahlých lúkach v Cigli. Podujatie organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V sobotu 30 . júla 2016 sú od 10.00 h v Trenčíne na programe Trenčianske hradné slávnosti, ktoré vás vtiahnu do obdobia 16. storočia. Podujatie organizuje Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja na Trenčianskom hrade. Pre návštevníkov je pripravený remeselný jarmok, prehliadka hradu, dobová kuchyňa a tábor, škola historického tanca, bitka šermiarskych spolkov a mnoho ďalšieho.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na Javorina tour 2016 na Veľkej Javorine. Stretnutie cykloturistických patriotov sa uskutoční v sobotu 30 . júla 2016 o 14.00 h na Veľkej Javorine.

Združenie technických a športových činností MOTORSPORT Bánovce nad Bebravou pozýva na medzinárodné preteky automobilov do vrchu na trati Uhrovec – Jankov vŕšok, ktoré sa konajú od soboty 30. júla 2016 do nedele 31. júla 2016. Podujatie sa uskutočňuje s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Obec Veľké Uherce organizuje v sobotu 30. júla 2016 o 15.00 h 13. ročník prehliadky dychových hudieb Memoriál Ladislava Adamusa. Festival sa bude konať na ihrisku TJ Veľké Uherce. Vystúpi Bojnická kapela, DH Uherčanka, DH Chynoranka a hosť DH Strananka.

Nedeľa, 31. júl 2016

Veľká Javorina bude v nedeľu 31. júla 2016 o 9.00 h hostiť 24. ročník Slávností bratstva Čechov a Slovákov na Veľkej Javorine. Podujatie organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Obecný úrad Cigeľ a Telovýchovná jednota Partizán Cigeľ pozývajú na 41. ročník futbalového turnaja SNP, ktorý sa uskutoční na miestnom futbalovom štadióne v nedeľu 31. júla 2016 o 12.00 h.

autor: mp