Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Záverečné stretnutie ku Koncepcii práce s mládežou TSK do roku 2020

Pozvanie na záverečné stretnutie ku Koncepcii práce s mládežou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) do roku 2020 prijali poslanci Zastupiteľstva TSK Miroslav Kubičár a Karol Janas, primátor mesta Považská Bystrica, poslanec MsZ v Bánovciach nad Bebravou Ondrej Kubala, Eva Žernovičová, z Oddelenia školstva Úradu TSK, Silvia Štefániková, koordinátorka pre prácu s mládežou TSK i Renáta Bieliková, riaditeľka KCVČ v Trenčíne. Na pôde TSK prítomných privítala Eva Žernovičová.

„Po uzatvorení pripomienkovania koncepcie práce s mládežou budeme spracovávať všetky výstupy a pripomienky a po prepojení na stratégie TSK by sme radi predložili Koncepciu práce s mládežou TSK do roku 2020 zastupiteľstvu v novembri 2016. Mnoho podnetov a návrhov sme už začali riešiť a už do konca roka 2016 sme naplánovali sériu aktivít. Veríme, že zapojením mnohých aktérov z oblasti práce s mládežou, či už KR PZ SR, CPPPaP, CVČ, ZŠ, SŠ, MVO budeme rozvíjať prácu s mládežou v Trenčianskom kraji ešte efektívnejšie a kvalitnejšie, ale hlavne na základe potrieb  mladých ľudí žijúcich v Trenčianskom kraj,“ priblížila Silvia Štefániková, koordinátorka práce s mládežou TSK.

Vláda SR schválila v januári 2016 Návrh Koncepcie rozvoja práce s mládežou TSK na roky 2016 – 2020. Koncepcia špecifikuje prioritné ciele štátu v oblasti práce s mládežou a nadväzuje na Stratégiu Slovenskej republiky pre mládež na roky 2014 – 2020.

Na základe týchto zmien na národnej úrovni  KCVČ - Regionálne centrum mládeže v spolupráci s Radou mládeže TSK zorganizovalo 26. mája 2016 prvé stretnutie ku Koncepcii práce s mládežou TSK do roku 2020, na ktorom boli predstavené dokumenty súvisiace s prácou s deťmi a mládežou a aktuálna situácia v kraji. Nasledovali workshopy pre jednotlivé oblasti a výstupom je existujúci návrh Koncepcie práce s mládežou TSK do roku 2020, ktorý je vo verejnom pripomienkovaní. KCVČ – Regionálne centrum mládeže v spolupráci s RM TN kraja, CVČ Spektrum v Prievidzi a ZIPCEM v SR zorganizovali v rámci verejného pripomienkovania aj okrúhle stoly v Považskej Bystrici a Prievidzi k návrhu Koncepcie. Zozbierané pripomienky a podnety boli zapracované a prezentované na záverečnom stretnutí 21. septembra 2016 v Trenčíne.

Z podujatia si ocenenie predsedu TSK za celoživotný prínos k rozvoju kultúry a prezentáciu Trenčianskeho kraja, za tvorbu, šírenie, rozvoj a uchovávanie kultúrneho dedičstva národa, za celoživotný aktívny prínos a výrazné úspechy v oblasti práce s mládežou, za obohatenie ľudského poznania vynikajúcimi tvorivými výkonmi a šírenie dobrého mena Trenčianskeho kraja pri príležitosti životného jubilea 80 rokov odniesla Magda Malichová z Prievidze.

ZDROJ: Silvia Štefániková, koordinátorka práce s mládežou TSK

autor: rk

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK