Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

ZSSK pristupuje k mimoriadnej zmene cestovného poriadku od 19.12.2021

Z dôvodu vývoja mimoriadnej situácie spôsobenej šírením ochorenia COVID-19 a v nadväznosti na uznesenie vlády z 24. novembra o vyhlásení núdzového stavu pristupuje Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) k mimoriadnej a dočasnej zmene cestovného poriadku.

ZSSK tak reaguje na trvajúci lockdown, dištančné štúdium na stredných a vysokých školách, posunutie začiatku vianočných a novoročných prázdnin, a teda očakávaný výrazne nižší počet cestujúcich a nedostatok personálu (zvýšené čerpanie PN kvôli chorobnosti). Od 19. 12. 2021 do odvolania redukuje dopravu o viac ako 350 pravidelných vlakov GVD 2021/2022. Za nepríjemnosti sa cestujúcim ospravedlňujeme a veríme, že v dohľadnej dobe nabehneme na štandardný systém obsluhy vlakov podľa platného GVD. Cestujúcim odporúčame využiť zostávajúce spoje.

Obmedzenia jazdy vlakov vyplývajú v zásade z bežných vianočných a novoročných obmedzení a sú zavedené len o tri dni skôr ako v platnom cestovnom poriadku.

Počas trvania mimoriadnej zmeny cestovného poriadku budú z vnútroštátnych vlakov vyradené reštauračné vozne, preto prosíme pasažierov, aby sa pred cestou zásobili občerstvením tak, aby ich komfort bol čo najmenej obmedzený. Vyradenie reštauračných vozňov je ďalším krokom, ako chrániť nielen cestujúcich, ale aj zamestnancov.

Očakávaný zvýšený nárast cestujúcich vo vlakoch počas sviatočných dní bude ZSSK kompenzovať posilnením dopravy. Počas vianočných prázdnin vypraví okrem iného celkom 39 posilových vlakov (4 vlaky SuperCity, 24 regionálnych rýchlikov a 11 regionálnych expresov). Tieto spoje sú riadne zapracované v cestovnom poriadku – celý zoznam je na konci správy.

Podrobné informácie o zmenách nájdete v priloženom dokumente.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK