Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Európske hlavné mesto kultúry na rok 2026

EHMK má za sebou zásadné míľniky

zverejnené 19. decembra 2023 | Kultúra
EHMK26

Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry má za sebou kľúčové míľniky - okrem iného aj podpísanie zmluvy s Ministerstvom kultúry SR, vďaka čomu sa na budúci rok začnú ďalšie aktivity. V prípravnej fáze tím rozbehol projekty zamerané na rozvoj a verejný priestor a uskutočnil aj prieskum publika v rámci jedného z projektov. Takmer všetci v ňom oslovení považujú za dôležité, že Trenčín bude v roku 2026 nositeľom titulu Európske hlavné mesto kultúry.  

Európske hlavné mesto kultúry 2023 je len na skok od Trenčína

zverejnené 12. januára 2023 | Cestovný ruch
EHMK26

V tomto roku ponesie titul Európske hlavné mesto kultúry aj maďarské mesto Veszprém spolu s celým regiónom Bakony-Balaton. 50-tisícové mesto, nad ktorým sa čnie hrad, je vzdialené od Trenčína len tri hodiny autom.

Započúvajte sa do vtáčieho spevu na moste

zverejnené 02. decembra 2022 | Cestovný ruch, Kultúra
EHMK26

Už od 4. decembra môžete na starom železničnom moste v Trenčíne zažiť niečo špeciálne vytvorené pre krajské mesto. Spúšťa sa umelecko-vzdelávací projekt Zvukový atlas mosta - Mestský sprievodca snívaním o jari, ktorý priblíži prirodzené prírodné prostredie trenčianskych brehov Váhu. Zvuková intervencia, vďaka ktorej na moste zaznie vtáčí spev, bude trvať až do začiatku hniezdnej sezóny, teda približne do marca.  

Zástupcovia štátu a samosprávy v Trenčíne odštartovali spoluprácu na projekte EHMK

zverejnené 13. októbra 2022 | Cestovný ruch, Regionálny rozvoj, Samospráva, Územné plánovanie
EHMK26

Európske hlavné mesto kultúry má potenciál nielen zmeniť krajské mesto, Trenčiansky kraj, ale aj  celé Slovensko. Kľúčovú úlohu zohráva podpora ministerstiev a národných inštitúcií. K spolupráci ich vyzval aj predseda TSK.

Aj vy môžete byť profesionálmi z kultúry

zverejnené 14. septembra 2022 |
EHMK26

Trenčín 2026 začína so vzdelávaním pre kultúrnych manažérov a manažérky, ktorí chcú svoju organizáciu alebo projekt posunúť na medzinárodnú úroveň. Semestrálny kurz Runway Profesionáli z kultúry sa zameriava na zvyšovanie kompetencií v oblasti kultúrneho manažmentu a bude prebiehať počas štyroch víkendov v Trenčíne.

Vieme, čo ohúrilo medzinárodnú porotu, úlohu zohral celý kraj

zverejnené 13. marca 2022 | Kultúra, Regionálny rozvoj, Samospráva, Územné plánovanie
EHMK26

Koncepčne silná prihláška, dobre štruktúrovaný kultúrny program s trvalým odkazom, ale aj silná podpora celého regiónu. To sú hlavné dôvody, prečo sa krajské mesto Trenčín stane v roku 2026 Európskym hlavným mestom kultúry.

Ako vyzerá verejný priestor budúcnosti?

zverejnené 16. februára 2022 | Cestovný ruch, Kultúra, Samospráva
EHMK26

To, aké architektonické prvky by sa v budúcnosti mohli vo verejnom priestore nachádzať, predstavuje výstava Digital Modularity v župnej galérii M. A. Bazovského v Trenčíne. Na jej zhliadnutie máte posledných pár dní.

Historický úspech! Trenčín sa v roku 2026 stane Európskym hlavným mestom kultúry

zverejnené 10. decembra 2021 | Kultúra
EHMK26

Kandidatúra krajského mesta na tento prestížny titul spojila celý región. Podporu a súčinnosť vyjadrovali starostovia, primátori, študenti, umelci i široká verejnosť naprieč celým Trenčianskym krajom. Výsledky boli vyhlásené dnes na sociálnych sieťach Ministerstva kultúry SR.

Titul je na dosah! Porotu privítal župan aj primátor na Trenčianskom hrade

zverejnené 07. decembra 2021 | Kultúra
EHMK26

Južné opevnenie Trenčianskeho hradu, ktoré len nedávno prešlo rekonštrukciou, sa stalo miestom, na ktorom sa stretla medzinárodná porota súťaže Európske hlavné mesto kultúry s tímom Trenčín 2026. Na vzácnom mieste ich privítal župan Jaroslav Baška i primátor krajského mesta.

Publikácia robená srdcom smeruje pred odbornú komisiu

zverejnené 02. novembra 2021 | Kultúra, Samospráva
EHMK26

Súboj o titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026 vrcholí. Netradične, ale najmä zaujímavo svoju prihlášku do záverečnej fázy súťaže predložilo mesto Trenčín.

<< < 1 2 > >>
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK