Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TV Relácia VÚC 21.10.2016

Vítam vás pri sledovaní relácie VÚC. TSK a inštitúcie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti aj v uplynulých dňoch organizovali množstvo zaujímavých podujatí a aktivít. Z ich ponuky sme pre vás vybrali štyri.

V úvode vás zavedieme na jednu z výnimočnú akciu, ktorá sa odohrala v Považskobystrickej nemocnici. Viac ako  50 maliarov z celého Slovenska  vymaľovalo celé neurologické oddelenie za jediný deň. Nemocnici sa charitatívnym činom podarilo ušetriť takmer 20 000 eur.
V druhom príspevku vás zavedieme na najmladšiu základnú školu v Považskej Bystrici, ktorá oslávila štvrťstoročnicu. Za svoju existenciu prešla mnohými zmenami a jednou z nich je aj zmena zriaďovateľa. Od 1. septembra  ,nová škola Deutsch Slowakische akademien, funguje novým systémom.

TSK úspešne pokračuje v projekte „Hrdina remesla“, ktorého cieľom je  vzbudiť záujem žiakov o štúdium remesiel . Počas združenia rodičov na základnej škole Školská, v Považskej Bystrici, odovzdal predseda TSK učebné pomôcky, ktoré majú podporovať  rozvíjanie zručností a záujem o remeslá. To je téma tretieho príspevku.

Na záver vás zavedieme na Interaktívnu besedu žiakov Základných škôl s Vojtechom Brabencom pod názvom Šifrujeme s Julesom Vernom. Beseda sa konala v Trenčianskej knižnici.

Zdroj: TV Považie

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK