Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zmeny cestovných poriadkov vlakovej dopravy od 10.12.2023 - GVD 2023/2024

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje cestujúcich, že od 10.12.2023 vstúpi do platnosti Grafikon vlakovej dopravy (GVD) pre roky 2023/2024. Dôležité zmeny GVD v oblasti Trenčianskeho kraja:

 

Trať 145  Linka Prievidza – Sklené pri Handlovej – Horná Štubňa – (Vrútky)

  • Vlaky kategórie Os medzi Vrútkami, Hornou Štubňou a Prievidzou, ktoré sú vedené každé dve hodiny, pôjdu po novom o desať minút skôr. Ovplyvnili ich zmeny odchodov a príchodov rýchlikov premávajúcich medzi Zvolenom a Vrútkami. Prioritou bolo zväčšiť čas na prestup vo Vrútkach medzi expresmi, ktoré chodia z Bratislavy do Košíc a späť, a rýchlikmi z Vrútok do Zvolena tak, aby bol spoľahlivejší.
  • V stanici Prievidza dôjde v tejto súvislosti k zmene prípojovosti na vlaky R. Prípoje budú po novom zabezpečované v smere na Bratislavu. (Doteraz bol zabezpečený prípoj do Hornej Štubne a Vrútok z rýchlika, ktorý ide opačným smerom. Nie je možné technicky zabezpečiť prípoje na oba smery).
  • Večer a ráno sú výnimky. Cestujúci, ktorí pôjdu rýchlikom z Bratislavy do Prievidze, budú mať v Prievidzi o 22:15 prípoj na posledný vlak Os 7536 do Handlovej. Ráno sú pri prvých dvoch vlakoch prípoje na vlaky kategórie Os do Topoľčian.

 

Trať 120  Linka Žilina – Púchov – Trenčín - Zlatovce

  • Prvý ranný Os vlak z Púchova do Trenčína - Zlatoviec (príchod 5:11) a posledný vlak z Trenčína - Zlatoviec (odchod 22:48) do Púchova budú premávať každý pracovný deň. V minulom cestovnom poriadku nepremávali od 24.12. do 8.1.

 

Na ostatných tratiach v Trenčianskom kraji nedôjde od nového grafikonu k zásadným zmenám.

 

Presné a aktuálne časy odchodov a príchodov vlakov nájdete na www.zssk.sk

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK