Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Súťaž stredoškolákov KALOKAGATIA 2011

Lesopark v Prievidzi už po piaty krát privítal účastníkov krajskej športovo-vedomostnej súťaže, ktorú pod názvom „KALOKAGATIA 2011“ zorganizoval Trenčiansky samosprávny kraj.

Orientačný, športovo-branný beh v teréne v dĺžke 3 km mal na trati dislokovaných vo vzdialenosti 500 m 6 kontrolných stanovíšť, na ktorých pretekári riešili teoretické otázky z oblasti zdravotníctva, sociálnych služieb, geografie, histórie, dopravy, BOZP, ochrany pred požiarmi a športu. Praktické disciplíny pozostávali z hodu granátom na cieľ, streľby zo vzduchovky a topografie. Do súťaže sa zapojili aj zamestnanci oddelenia krízového riadenia Trenčianskeho samosprávneho kraja. Pre súťažiacich pripravili na riešenie hneď tri úlohy. Najskôr ich potrápili desiatimi testovými otázkami zostavenými zo širokej problematiky civilnej ochrany, potom súťažiaci rozoznávali varovný signál civilnej ochrany a popisovali činnosť po zaznení tohto signálu. Pri tretej úlohe rozhodca uviedol družstvo do modelovej situácie ohrozenia, ktorá vyústila do evakuácie obyvateľstva. Súťažiaci mali za úlohu spoločne vybrať z množstva rôznych predmetov desať správnych do evakuačnej batožiny. Riešením pripravených úloh si žiaci mohli precvičiť a rozšíriť vedomosti povinného učiva Ochrana života a zdravia.

Víťaz krajského kola, družstvo Spojenej školy v Novákoch, bude reprezentovať Trenčiansky samosprávny kraj v celoslovenskom kole „Župnej kalokagatie 2011“, ktoré organizuje Žilinský samosprávny kraj.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK