Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tlačové správy, rok 2004

Správny učiteľ pracuje podobne ako sochár

zverejnené 28. marca 2024 | Školstvo, mládež a šport, Samospráva

Práca s dnešnou mládežou nie je jednoduchá, no stále nás baví, vravia učitelia, ktorých prácu kraj ocenil pri príležitosti Dňa učiteľov. Aj tohtoročná desiatka ocenených pomáha posúvať župné stredné školy napred míľovými krokmi.

Za výnimočné zásluhy si najvyššie ocenenie kraja prevzali ďalší laureáti

zverejnené 28. marca 2024 | Samospráva

V pondelok podvečer si pätica laureátov a jeden kolektív prevzali za svoje mimoriadne životné úspechy Cenu predsedu TSK či Cenu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Verejné uznania župa odovzdávala výnimočným osobnostiam už po siedmy raz vo svojej histórii.

Moderné Gastrocentrum uspelo v súťaži Stavba roka

zverejnené 27. marca 2024 | Školstvo, mládež a šport, Samospráva
Investičné akcie TSK

Počas slávnostného galavečera bolo odovzdaných 11 cien – jedna hlavná cena v kategórii budovy aj v kategórii inžinierske stavby, dve ceny boli udelené za celospoločenský prínos, celkom šesť cien odovzdali vyhlasovatelia súťaže a svojho favorita si vybrala aj verejnosť.

Agrorezort podporí stredné aj vysoké školy poľnohospodárskeho zamerania

zverejnené 25. marca 2024 | Školstvo, mládež a šport, Samospráva

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Združenie samosprávnych krajov Slovenska (SK8) a tri univerzity so zameraním na agrárne štúdium, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Technická univerzita vo Zvolene a Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, dnes podpísali spoločné memorandum. Jeho cieľom je naštartovať aktívnu spoluprácu v oblasti odborného vzdelávania a prípravy žiakov, ale aj vedy, výskumu a inovácií, pre potreby rozvoja agrorezortu.

Spoznali sme mená laureátov 1. ročníka ocenenia Cena regiónov

zverejnené 22. marca 2024 | Samospráva

Nominácie v ôsmich kategóriách mal aj Trenčiansky kraj, laureátom ceny sa v kategórii Umenie a kultúra za rok 2023 stal Peter Pastier.

Prvé tohtoročné zasadnutie SK8 hostil Trenčiansky kraj

zverejnené 22. marca 2024 | Samospráva

Na program rokovania sa dostali aktuálne témy spadajúce do oblasti zdravotníctva, školstva, regionálneho rozvoja, verejnej dopravy a procesy spojené s nastavením komplexnej reformy verejnej správy.

Podpredseda kraja hostil zahraničnú delegáciu

zverejnené 20. marca 2024 | Medzinárodné vzťahy

Na pôde župného úradu v Trenčíne sa uskutočnilo stretnutie delegácie TSK a delegácie Veľvyslanectva Dánska v Českej republike, hlavnou témou bola transformácia uhoľného regiónu horná Nitra. 

V rekvalifikačnom projekte je zapojený rekordný počet účastníkov

zverejnené 19. marca 2024 | Regionálny rozvoj, Samospráva

V národnom projekte, ktorý ide za Trenčianskou župou a pomáha ľuďom z regiónu hornej Nitry dotknutým ukončením ťažby uhlia nájsť nové uplatnenie na trhu práce, dosiahli čísla zapojených rekvalifikantov rekordnú hranicu. Prostredníctvom úspešného pokračovania projektu už hľadajú svoju novú prácu aj zamestnanci Elektrárne Nováky.

Relax v kúpeľoch či návšteva hradov a zrúcanín – aj takýto bol rekordný rok župy v číslach

zverejnené 19. marca 2024 | Cestovný ruch, Samospráva

V roku 2023 sa podarilo Trenčianskemu kraju oživiť cestovný ruch. Potvrdzujú to aj rekordy v návštevnosti mnohých historických pamiatok, kúpeľov či múzeí. Úspech zaznamenali aj rozrastajúce sa cyklotrasy a dobrodružstvo v kempingu.

Vynovené Gastrocentrum hostilo Regionálny výbor Fondu malých projektov

zverejnené 17. marca 2024 | Regionálny rozvoj, Samospráva

V novo zrekonštruovanom Gastrocentre v Trenčíne sa konalo ustanovujúce zasadnutie Regionálneho výboru Fondu malých projektov z Programu Slovensko – Česko 2021-2027. Členovia výboru schválili kľúčové implementačné dokumenty, čím otvorili brány pre inovatívne a udržateľné projekty. Prvé výzvy na podávanie projektov sa očakávajú na konci prvého štvrťroka 2024.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK