Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Niekoľko informácií o 6. týždni

Pondelok 5. februára

  • Sériu rokovaní pred februárovým zastupiteľstvom otvoria v prvý deň pracovného týždňa členovia Komisie dopravy.

Utorok 6. februára

  • V priestoroch vstupnej haly Národnej rady SR v Bratislave o 11,30 h slávnostne otvoria Rok Jozefa Miloslava Hurbana. Celoročný cyklus podujatí je inšpirovaný 190. výročím narodenia a 120. výročím úmrtia tohto významného predstaviteľa štúrovskej generácie. Záštitu nad podujatím prevzal predseda Národnej rady SR Pavol Paška, ktorý Rok J.M. Hurbana aj oficiálne vyhlási. Ďalší organizačný garant – predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Pavol Sedláček prečíta na slávnosti „Posolstvo občanov Trenčianskeho kraja“. Život a dielo jubilanta pripomenie v utorok aj výstava fotodokumentov vo foyer slovenského parlamentu. (Podrobnejšie v samostatnom článku po otvorení).
  • Na programe zasadnutia Komisie medzinárodnej spolupráce a cestovného ruchu bude informatívna správa o účasti TSK na veľtrhoch cestovného ruchu v II. polroku 2006 a návrh plánu účasti TSK na veľtrhoch CR v roku 2007, správa o činnosti Zastúpenia Trenčianskeho samosprávneho kraja v Bruseli Trenčín Region Brussels Office - rok 2006 a ďalšie body, súvisiace s prípravou zastupiteľstva.

Streda 7. februára

  • V budove sídla TSK sa uskutoční VI. zasadnutie Komisie legislatívno – právnej pri zastupiteľstve TSK. Poslanci prerokujú materiály pripravované na rokovanie zastupiteľstva TSK dňa 28.2.2007, návrh na schválenie úplných znení zriaďovacích listín sociálnych zariadení, správu o kontrolnej činnosti ÚHK TSK za rok 2006, správu o kontrole vybavovania sťažností a petícií na Ú TSK za II. polrok 2006 a ďalšie body programu.
  • Na riadnom zasadnutí sa zídu aj členovia Komisie zdravotníctva a humánnej farmácie. Okrem iného sa budú zaoberať informáciou o výsledkoch analýzy lôžkového fondu a zámeroch MZ SR v oblasti siete zdravotníckych zariadení.
  • V Krajskom centre voľného času v Trenčíne sa zídu aj členovia Komisie športu a Komisie školstva pri Z TSK. Prioritnými bodmi rokovaní bude príprava na februárové zastupiteľstvo TSK.

Štvrtok 8. februára

  • Ako poslední v tomto týždni sa pred rokovaním zastupiteľstva stretnú členovia Komisie finančnej a majetkovej.

Piatok 9. februára

  • K–2000 – združenie na podporu kultúry hornej Nitry, Trenčiansky samosprávny kraj a ďalšie inštitúcie organizujú slávnostný večer spojený s poďakovaním a ocenením organizácií, kolektívov a jednotlivcov v oblasti kultúry za uplynulý rok Kultúra 2006. Podujatia v Bojniciach sa zúčastní aj podpredseda TSK PaedDr. Jozef Božik.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK