Niekoľko informácií o 8. týždni

Pondelok 19. februára

• Prezident SR JUDr. Ivan Gašparovič prijme na pracovnom stretnutí predsedov samosprávnych krajov.

Utorok 20. februára

• Delegácia TSK, vedená riaditeľom úradu Ing. Dušanom Lobotkom a podpredsedom TSK PaedDr. Jozefom Božikom, vycestuje do partnerského Zlínskeho kraja. Témou rokovania bude najmä príprava 2. ročníka júnových Dní cezhraničnej spolupráce. (Viac spolu s ďalšími medzinárodnými aktivitami samostatne na stránke TSK.)
  • V Kultúrnom centre Dlhé Hony v Trenčíne sa o 15. h začne fašiangový ples DEMY, zariadenia v pôsobnosti TSK

Streda 21. februára

• V Trenčianskom múzeu sa za účasti predsedu TSK MUDr. Pavla Sedláčka, MPH a vedúcej odboru kultúry Ing. Marty Šajbidorovej uskutoční 4. pracovné rokovanie k Roku Jozefa Miloslava Hurbana.
  • Vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne sa o 16. h začne beseda o súčasnej literatúre a malá slávnosť pri príležitosti spisovateľa, kritika, prekladateľa a humoristu Kornela Foldváriho. Spolu s ním sa podujatia zúčastnia spisovateľ Tomáš Janovic a vydavateľ Koloman Kertész Bagala. V rámci cyklu Poznávame Trenčanov uvedú v tento deň v pobočke knižnice na Juhu rozprávkovú knižku Pavla Paulendu Rozprávkový ostrov.

Štvrtok 22. februára

• Na ministerstve výstavby a regionálneho rozvoja SR sa uskutoční stretnutie s ministrom Ing. Marianom Januškom, na ktorom bude prítomný aj predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH. Prerokovaním a schválením Národného strategického referenčného rámca SR 2007 až 2013 a operačných programov sa zavŕšila dôležitá etapa príprava našej krajiny na efektívne čerpanie prostriedkov z fondov EÚ. Dôležité je však zladenie stanovísk štátnych orgánov a samosprávnych krajov pri presadzovaní záujmov SR, čo bude ústrednou témou rokovania.

Piatok 23. februára

• Trojstranného rokovania predstaviteľov Zlínskeho kraja, Trenčianskeho samosprávneho kraja a Správnej rady Euregiónu Bílé/Biele Karpaty sa v Nemšovej zúčastní podpredseda TSK PaedDr. Jozef Božik.
  • V meste Clermont vo Francúzsku sa začne dvojdňové kolokvium na tému Vývoj praxe v oblasti mentálneho zdravia, ktorého sa zúčastnia aj odborníci z nášho kraja.
  • Zástupcovia kraja nebudú v rovnakom termíne chýbať ani v partnerskom regióne na Istrii, kde sa koná netradičné podujatie – Festival smiechu. (Podrobnejšie o obidvoch podujatiach na www.tsk.sk)
  • V Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne sa uskutoční vernisáž výstavy Jozefa Vydrnáka Výber z maliarskej a grafickej tvorby a fotografií Vasila Stanka. Obidve budú sprístupnené do 5. apríla.