Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dni otvorených dverí k Open days

Tohtoročného podujatia Open days, ktoré sa tento mesiac konalo v Bruseli, sa zúčastnilo viac ako 6000 zástupcov z 240 regiónov a miest.

Na Európskom týždni regiónov a miest bol opäť prítomný aj Trenčiansky samosprávny kraj. So šiestimi partnerskými regiónmi z Poľska, Českej republiky, Rakúska a Talianska pripravil TSK workshop na tému „Makro-regionálna spolupráca v oblasti dopravy“. Jeho cieľom bolo podporiť dopravnú železničnú os Balticko-jadranský koridor a jej začlenenie do budúcej Transeurópskej dopravnej siete, ktorej revízia v súčasnosti prebieha. Na workshope vystúpili zástupcovia partnerských regiónov s príkladmi úspešných projektov realizovaných v oblasti dopravy ako aj s argumentmi, prečo je predĺženie dopravnej osi až po Jadranské more dôležité a aký ekonomický prínos bude mať pre dotknuté regióny.

Súčasťou Open days sú už pravidelne aj tzv. miestne podujatia v partnerských regiónoch. Tento rok je to viac ako 260 podujatí – konferencií, kultúrnych aktivít, výstav a veľtrhov, ktoré sa konajú od septembra do novembra v celej Európe. Trenčianske miestne podujatia Open days 2010 sa konajú na Úrade TSK práve tento týždeň. V dňoch 25. – 26. októbra Europe Direct Trenčín organizuje Dni otvorených dverí, počas ktorých bude svoju činnosť prezentovať 13 organizácií pracujúcich s mládežou v našom kraji, ako aj organizácie zastupujúce inštitúcie Európskej únie na Slovensku. Mládež má možnosť získať informačné materiály a vypočuť si mnohé prezentácie o aktivitách prizvaných organizácií, ale aj zapojiť sa do vedomostnej súťaže. Vo piatok 29. októbra Trenčiansky samosprávny kraj za účasti svojej referentky pre európske záležitosti Mgr. Beaty Balkovej, pôsobiacej priamo v Bruseli a jej hostí - dôležitých sociálno-ekonomických partnerov z regiónu - zorganizuje debatu o odbornom workshope v Bruseli počas Open days. Práve ona (na snímke v strede) dnes podujatie otvorila spolu s projektovou manažérkou Europe Direct Trenčín Ing. Radkou Halušicovou a vedúcim odboru regionálneho rozvoja TSK Ing. Jozefom Hlinkom.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK