Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Elektronizácia služieb VÚC

Vlajka EÚ

Trenčiansky samosprávny kraj informuje, že dňa 06.05.2010 bola ministrom financií SR podpísaná zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku pre projekt s názvom: Elektronizácia verejnej správy a rozvoj elektronických služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji

Operačný program: Informatizácia spoločnosti
Spolufinancovaný fondom: Európsky fond regionálneho rozvoja
Riadiaci orgán: Úrad vlády SR
Sprostredkovateľský orgán pod RO: Ministerstvo financií SR
Prioritná os: 1. Elektronizácia VS a rozvoj elektronických služieb
Opatrenie: 1.2 Elektronizácia verejnej správy a rozvoj elektronických služieb na miestnej a regionálnej úrovni
Miesto realizácie projektu: Trenčiansky kraj
Celkové výdavky projektu: 4 736 842,00,- Eur
Výška nenávratného finančného príspevku: 4 499 999,90,- Eur
Ciele projektu:
  • Dobudovať Integrovaný informačný systém TSK ako kvalitný back-office pre poskytovanie elektronických služieb.
  • Sprístupniť elektronické služby TSK verejnosti a zabezpečiť ich širokú použiteľnosť.
  • Integrovať elektronické služby TSK do celkovej architektúry eGovernmentu.
Špecifické ciele projektu:
  • dobudovanie informačného systému TSK, sprístupnenie a integrácia elektronických služieb pre všetky subjekty v Trenčianskom samosprávnom kraji.
  • dobudovanie informačného systému TSK, sprístupnenie a integrácia špecializovaných elektronických služieb pre všetky subjekty v Trenčianskom samosprávnom kraji.
Používatelia služieb: Verejnosť (občania, podnikatelia)

Výsledky a dopady projektu: Elektronizácia služieb VÚC bude tvoriť integrálnu súčasť eGovernmentu spolu s eGovernment službami poskytovanými na ostatných úrovniach verejnej správy. Poskytovanie služieb online zvýši efektivitu a prístupnosť služieb tak na strane používateľa, ako aj na strane poskytovateľa (VÚC), čím v konečnom dôsledku prispeje k budovaniu takého prístupu v samospráve, ktorý je zameraný na občana. Projekt napĺňa globálny cieľ OPIS: Vytvorenie inkluzívnej informačnej spoločnosti ako prostriedku pre rozvoj vysoko výkonnej vedomostnej ekonomiky, ako aj špecifický cieľ prioritnej osi: Užitočné, kvalitné a dostupné služby poskytované samosprávou.

Prínosy projektu:
V návrhu a implementácii Integrovaného informačného systému TSK je plánovaná integrácia so základnými registrami (fyzických osôb, právnických osôb a podnikateľov, priestorových informácií a adries). Elektronické služby budú využívať spoločné moduly ÚPVS pri autentifikácii, notifikácii, platbách, elektronickom doručení, apod. Preto je plánovaná integrácia IS so spoločnými modulmi ÚPVS: IAM, Platobný modul, Notifikačný modul, eDesk modul, Modul elektronického doručovania a portálu ÚPVS. Týmto sa zabezpečí využitie centrálnych komponentov. Sprístupnenie výsledkov projektu bude pozitívne prispievať k cieľom Stratégie informatizácie spoločnosti

Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Tvoríme vedomostnú spoločnosť.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK