Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Infokiosk vo vstupnej hale TSK

Informačný stánok o boji proti korupcii slávnostne sprístupnili verejnosti v stredu 2. júna 2010 vo vstupnej hale administratívnej budovy TSK riaditeľ Sekcie kontroly a boja proti korupcii Úradu vlády SR Ing. Milan Ježo a predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.

Infokiosk vo vstupnej hale TSK

„Infokiosk bol zriadený v rámci grantovej schémy OECD v rámci projektu Boj proti korupcii," konštatoval v otváracom príhovore Ing. M. Ježo. „ Široká verejnosť dostáva informácie o právnych normách, ktoré sa týkajú korupcie, ako aj adresy, kam môže konkrétne prípady korupcie nahlásiť, na koho sa obrátiť, pri korupčnom správaní. Takéto infokiosky sú zriadené zatiaľ v sídlach všetkých vyšších územných celkov v SR. V ďalšej etape v tomto roku budú podobné informačné stánky sprístupnené verejnosti aj v centrách bezplatnej právnej pomoci po celom Slovensku," dodal Ing. M. Ježo.

Infokiosk vo vstupnej hale TSK

Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH novinku privítal, pretože rozširuje škálu možností, ktoré úrad poskytuje, aj o takúto citlivú otázku. „Občania sa môžu informovať a dávať svoje prípadné podnety aj takouto elektronickou formou, zjednoduší sa tým komunikácia aj pre samosprávny kraj, aj pre obyvateľov kraja," uzavrel trenčiansky župan.
Infokiosk hodnotí pozitívne aj riaditeľ Úradu TSK Ing. Vladislav Petráš:
„ Umožní všetkým občanom slobodný prístup vyjadriť sa k prípadným nekalým praktikám a pomôže sprehľadniť aj samotné financovanie vo verejnej správe."

Infokiosk vo vstupnej hale TSK

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK