Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Koncoročné stretnutie s novinármi

Aj v závere tohto roka sa predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH a podpredseda TSK Ing. Milan Panáček tradične stretli s novinármi z regionálnych médií, aby v neformálnej a sviatočnej atmosfére zhodnotili uplynulých dvanásť mesiacov.

Ako trenčiansky župan zdôraznil, nebolo to jednoduché obdobie. Poznačila ho pretrvávajúca hospodárska kríza, stretávali sme sa s dopadmi na zamestnanosť a nepriaznivú sociálnu situáciu obyvateľstva, firiem i samosprávy, čo sa premietlo aj do finančnej situácie TSK. K tomuto sa pridali rozsiahle škody na majetku, ktoré vznikli ako následok povodní v regióne hornej Nitry a ktoré predovšetkým na cestách II. a III. triedy, ale aj stredných školách a sociálnych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK dosiahli výšku 1 587 077 €. V takejto situácii treba veľmi uvážlivo rozhodovať o nasmerovaní každého eura.

Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, stručne priblížil aj priority kraja v budúcom roku. Ťažiskom budú projekty z eurofondov, zamerané na rekonštrukcie ciest, ale aj skvalitnenie zdravotníckych a sociálnych služieb, ale i viacerých škôl a kultúrnych zariadení a pamiatok v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. V závere vyjadril presvedčenie, že média v budúcom roku ponúknu svojím čitateľom, divákom a poslucháčom len objektívne a pravdivé informácie o dianí v Trenčianskom samosprávnom kraji.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK