Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zbierka SOS POVODNE – vyjadrime solidaritu a spolupatričnosť

V uplynulých dňoch zasiahli niektoré oblasti Slovenska veľmi vážne a ničivé povodne. Vyjadrujeme solidaritu a spolupatričnosť ľudom zasiahnutých týmto živlom. Aj my sa môžeme zapojiť do výzvy na pomoc tým, ktorí to skutočne potrebujú.

Nezisková organizácia Človek v ohrození vyhlásila verejnú zbierku SOS POVODNE na pomoc obyvateľom Slovenska postihnutých povodňami. Členovia Správnej rady navštívili najviac zasiahnuté oblasti na východe Slovenska, aby zmonitorovali situáciu a vyšpecifikovali pomoc. Zároveň sú v kontakte s viacerými starostkami a starostami z postihnutých obcí, tak aby vyzbierané prostriedky mohli byť využité čo najefektívnejšie a adresne.

Zabezpečenie hygieny a sanity (prevádzka suchých WC, umývarok) je jednou z oblastí, na ktoré bude pomoc zameraná v najbližších dňoch. Druhou oblasťou je zabezpečenie prevádzky čerpadiel, odvlhčovačov a vysušovačov v zatopených oblastiach.

Každý z nás má možnosť sa zapojiť podľa svojho uváženia. Prispieť na túto verejnú zbierku schválenú Ministerstvom vnútra je možné akoukoľvek sumou prevodom alebo vkladom na bankový účet číslo 26 62 52 04 18 / 1100.

Najjednoduchšiou možnosťou prispenia je poslanie tzv.darcovskej SMS správy s textom „DMS SOSPOVODNE“ na číslo 877. Cena jednej správy je 1 € a platí pre všetkých mobilných operátorov.

Viac informácií o aktuálnej situácii a priebehu zbierky nájdete na www.clovekvohrozeni.sk, ako aj vo forme priloženého letáku. Ďakujeme za vašu pomoc!

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK