Prehľad očakávaných udalostí v 40. týždni

Utorok 1. októbra

• V hoteli Elizabeth v Trenčíne sa pri príležitosti kooperačného podujatia Produkty a služby pre samosprávu uskutoční stretnutie za účasti obchodného radcu Rakúskeho veľvyslanectva Patricka Sagmeistera a primátorov miest v TSK. Podujatie o 9,30 h slávnostne otvorí predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.

Streda 2. októbra

• V SOŠ Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom o 10,00 h otvoria novovybudovanú učebňu programovania CNC strojov, na ktorú sponzorsky prispela spoločnosť Emerson a. s. Nové Mesto nad Váhom.
  • Spevom a tancom spájame generácie a regióny II. je názov podujatia Jednoty dôchodcov na Slovensku ZO Trenčín – Juh, ktoré sa začne o 15,00 h v spoločenskej sále KaMC Trenčín s finančnou podporou TSK a Mesta Trenčín.

Štvrtok 3. októbra

• V Modrej pri Velehrade sa o 8,30 h uskutoční za účasti zástupcu TSK zasadnutie Slovensko-česká medzivládna komisia pre cezhraničnú spoluprácu.
  • V kongresovej sále TSK sa o 10,00 h uskutoční seminár Slávny architekt – slávny rodák Dušan Samuel Jurkovič. Zahraničné delegácie účastníkov a ďalších významných hostí o 9,30 h prijme predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.
  • V rámci cyklu Poznávame Trenčanov sa vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne o 16,00 h začne prezentácia kníh Literárneho klubu Omega – Deje a nádeje a dvoch zbierok Oľgy Nemcovej Košeckej Tak plynie čas a Kým kvitnú ruže, dobre je...
  • RKC Prievidza pripravilo v Galérii RegionArt Prievidza výstavu obrazov a drevorezieb Kamila Znamenáka Návraty k prameňom.

Piatok 4. októbra

Sobota 5. októbra

• O 8,00 h sa začne XXIII. ročník podujatia Výstup na 101 slovenských hradov a zámkov (Košeca, Vršatec, Lednica).
  • V Uhrovci sa o 14,30 h uskutoční podujatie pri príležitosti 20. výročia vzniku Folklórnej skupiny Uhrovčan a stretnutie rodákov – jubilantov.