Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V obci Šišov súťažili a oslavovali obyvatelia spoločne s hasičmi

Netradičné spojenie osláv 90. výročia založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) s okresným kolom súťaže družstiev hasičov zažili v Šišove neďaleko Bánoviec nad Bebravou.

Futbalové ihrisko v Šišove sa v sobotu 18. júna 2016 zmenilo na súťažnú trať pre dobrovoľných hasičov z okolitých obcí.  Okresného kola súťaže sa zúčastnili jednotlivci ale i tímy zložené z mužov a žien. Na podujatí boli prítomný starosta obce Šišov Jaroslav Sitár, predseda okresného výboru dobrovoľnej požiarnej ochrany (OV DPO) Bánovce nad Bebravou Jozef Filin a veliteľ OV DPO Bánovce nad Bebravou Peter Bracho.

Na vyhodnotení súťaže bol prítomný aj župan Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa v krátkosti prihovoril k súťažiacim: „Okres Bánovce nad Bebravou je okres, kde je veľmi dlho zakorenená história hasičských pretekov. Rád by som preto zaželal všetko najlepšie hasičom, nech sa im darí a nech stále fungujú. Podľa mňa sú víťazi všetci, ktorí sa dnešnej súťaže zúčastnili.“

Na oslavách 90. výročia založenia DHZ slávnostne vysvätili nové hasičské vozidlo Iveco Daily, sochu sv. Floriána a hasičskú zástavu. Medzi obcami, ktoré sa zúčastnili okresného kola dobrovoľných hasičov sme registrovali domáci Šišov, Slatinu nad Bebravou, Dolné Naštice, Zlatínky, Pečeňany, Rybany, Otrhánky, Veľké Chlievany, Malú Hradnú a mesto Bánovce nad Bebravou.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK